Hamilton vindt Verstappen geen veiligheidsrisico na incident: 'Maak me geen zorgen' Formule 1
Formule 1

Hamilton vindt Verstappen geen veiligheidsrisico na incident: 'Maak me geen zorgen'

Hamilton vindt Verstappen geen veiligheidsrisico na incident: 'Maak me geen zorgen'

Lewis Hamilton dacht dat hij op koers lag voor een uitvalbeurt na zijn botsing met Max Verstappen. De twee oud-titelrivalen kwamen elkaar weer eens tegen op de baan tijdens de Grand Prix van Brazilië. Het incident leverde Verstappen een tijdstraf van vijf seconden op.

Hamilton dacht er echter slechter aan toe te zijn dan de coureur van Red Bull Racing, laat hij weten tijdens de persconferentie. 'Ik heb er niet echt een mening over om eerlijk te zijn. Voor mij leek het op dat moment dat ik uit zou vallen, Ik voelde iets, de achterkant voelde daarna niet meer hetzelfde. Het leek erop alsof ik het team een één-twee zou kosten.' De Brit paste hierna enkele dingen aan op zijn stuur om de balans te herstellen.

Dat gebeurde niet en Hamilton werd alsnog tweede, achter teamgenoot George Russell. De zevenvoudig wereldkampioen wilde na het incident vooral aan de finish komen. 'Ik reed over het gras, terug de baan op en het enige wat ik kon bedenken was hoe ik het team weer dat ongelooflijke resultaat kon geven. Voor mij is het niet hoe je valt, het is hoe je weer opstaat. En ik ben trots op het werk dat we allemaal hebben gedaan en felicitaties voor George.'

Verstappen als veiligheidsrisico voor Hamilton

Verstappen en Hamilton kwamen elkaar natuurlijk niet voor het eerst tegen. Toch denkt de Mercedes-coureur niet dat zijn concurrent een veiligheidsrisico biedt of dat de Nederlander een probleem met hem heeft. 'Ik maak me geen zorgen. Ik denk dat het normaal is als je het succes en de cijfers hebt, dat je een beetje een doelwit wordt. Maar het is goed. Het is niets waar ik eerder niet mee om hoefde te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws