Horner vond 'straf voor Verstappen erg hard'; wat er in Monaco gebeurde 'is besproken achter gesloten deuren' Formule 1
Formule 1

Horner vond 'straf voor Verstappen erg hard'; wat er in Monaco gebeurde 'is besproken achter gesloten deuren'

Horner vond 'straf voor Verstappen erg hard'; wat er in Monaco gebeurde 'is besproken achter gesloten deuren'

Christian Horner vond de tijdstraf van vijf seconden die Max Verstappen kreeg voor het incident met Lewis Hamilton behoorlijk streng. De Nederlander kwam de Brit tegen bij de herstart van de race en dat ging mis. Red Bull Racing dacht niet dat Verstappen nog ergens anders heen kon en dat Hamilton hem afkneep. Dit erkende de wedstrijdleiding, maar toch werd de Nederlander als schuldige aangewezen. Daarnaast wil de Red Bull-teambaas verder niet ingaan op wat er in Monaco gebeurde tijdens de kwalificatie.

De Grand Prix van Brazilië was een zware race voor het Red Bull-duo. Verstappen leek na de herstart een goede kans te hebben om een aanval te doen op de zevenvoudig wereldkampioen, maar dat ging mis. Bij de inhaalactie kwamen de coureurs elkaar tegen en raakten ze elkaar, waardoor de Nederlander zijn voorvleugel beschadigde. Daarnaast kwam er onderling tussen Verstappen en Pérez nog wat spanning, de Limburger was namelijk niet van plan om zijn teamgenoot voorbij te laten, en daar had hij zo zijn redenen voor.

Na afloop van de race vond er gefluister in de paddock plaats dat de Mexicaan expres was gecrasht tijdens de kwalificatie van Monaco. Dit was Verstappen nog niet vergeten. 'Ik ga er niet op in wat er achter gesloten deuren is besproken. In Abu Dhabi gaat hij (Verstappen, red.) wel gewoon zijn plekje afstaan als dat moet', vertelt Horner bij Sky Sports. 'We willen Checo (Pérez, red.) als de nummer twee in het kampioenschap', vervolgt de Brit. 'Dat is nu ons doel. Het is een rechtstreeks gevecht tussen Checo en Charles (Leclerc, red.).'

Bij Ferrari vond ondertussen een soort zelfde incident plaats, Charles Leclerc wilde namelijk maar al te graag die derde plek van Carlos Sainz hebben om die extra punten te krijgen voor het kampioenschap. Dit liet Ferrari echter niet toe, daarvoor had Leclerc teveel achterstand op zijn teamgenoot in de slotfase van de Grand Prix. Ferrari vond het te riskant om de posities te wisselen met Fernando Alonso en Verstappen achter hen. Door de race in Brazilië hebben de Mexicaan en de Monegask namelijk een gelijk aantal punten. Beide coureurs delen in principe de tweede plek van 290 punten, een aantal waar alleen nog de afsluitende Grand Prix in Abu Dhabi wat aan kan veranderen.

Horner: 'Die straf was echt heel hard'

Voor het incident met de Mercedes-rijder na de herstart van de eerste safetycar kreeg de Limburger uiteindelijk de schuld. Voor het veroorzaken van een botsing met de W13 van Hamilton kreeg Verstappen een tijdstraf van vijf seconden, die loste hij bij een van zijn pitstops af. 'Die straf was echt heel hard', is de Red Bull-teambaas van mening.

'Max zat er al voor in die tweede bocht en ik denk dat Lewis wat meer ruimte had kunnen geven. Het was naar mijn idee een race-incident', zo luidde het oordeel van Horner. Uiteindelijk is het niet zo gegaan. Vanwege de tijdstraf en de beschadigingen aan de bolide moest Verstappen genoegen nemen met de zesde stek na een hectische race op Interlagos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws