Hamilton vol lof over Norris na honderdste zege: 'Weet niet zeker of ik hem had kunnen inhalen' Formule 1
Formule 1

Hamilton vol lof over Norris na honderdste zege: 'Weet niet zeker of ik hem had kunnen inhalen'

Hamilton vol lof over Norris na honderdste zege: 'Weet niet zeker of ik hem had kunnen inhalen'

Lewis Hamilton is zeer begrijpelijk blij met het feit dat hij voor de honderdste keer een Grand Prix heeft weten te winnen. Het ging wel ten koste van Lando Norris, die in de slotfase een inschattingsfout maakte in de regen door niet naar de intermediates te gaan. Voor de camera's van Sky Sports F1 vertelt Hamilton dat hij betwijfelde of hij voorbij kon gaan aan Norris als het droog bleef.

'Het duurde lang om tot 100 overwinningen te komen, ik wist niet wanneer het zou gebeuren', vertelt de Mercedes-coureur na afloop van een enerverende Formule 1-race in Rusland. Gedurende de slotfase jaagde Hamilton op Norris, met succes. Norris kon niet doorgaan op de harde banden op het natte asfalt en moest zo zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot, waardoor Hamilton naar de overwinning kon rijden.

'Lando deed het geweldig, hij doet het top voor McLaren', spreekt Hamilton lovend over zijn oude team. 'Ik vind het zonde voor mijn oude renstal dat dit gebeurt, want ze doen het fantastisch en ze hebben ook nog eens de Mercedes-motor achterin hun auto.' Het was mede dankzij de beslissing van Mercedes om naar binnen te gaan dat Norris kon worden verschalkt.

Hamilton gebrand op goed resultaat na dramakwalificatie

Hamilton vertelt verder over dat besluit: 'Mijn team maakte een goede beslissing. Ik wist niet wat het weer zou doen en daarom ben ik zeer dankbaar naar iedereen in het team, van hier tot aan de fabriek.' De zevenvoudig wereldkampioen reed vanaf P4 op de grid naar de overwinning, een kwalificatieresultaat dat hem gisteren erg teleurstelde: 'Ik was niet de blijste.'

'Ik keek naar de herhalingen en ik maakte een paar kleine fouten. Het was niet ideaal', constateert de 36-jarige. Tijdens de kwalificatie raakte Hamilton de pitmuur en spinde hij even later ook nog: 'Daarom was ik gebrand op een goed resultaat vandaag. Het begon al lastig doordat ik wat plekken verloor. Daarna moesten we uit de problemen blijven.' Titelrivaal Max Verstappen reed ondertussen vanaf P20 naar een tweede plek. Hamilton: 'Dat heeft Max heel erg goed gedaan.'

Hamilton lovend over Norris

Hamilton komt nog even terug op zijn duel met Norris, want stel dat het droog bleef: 'Ik weet niet zeker of ik hem dan had kunnen inhalen. Misschien als hij een fout maakte, maar dat doet hij normaal ook niet. We moesten opportunistisch zijn met de regen. Verder kan ik er niks aan doen wie er achter mij eindigt.' In dit geval was dat alsnog Verstappen, zelfs met een gridstraf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws