Hamilton weet: de racepace van Red Bull ligt hoger dan die van Mercedes Formule 1
Formule 1

Hamilton weet: de racepace van Red Bull ligt hoger dan die van Mercedes

Hamilton weet: de racepace van Red Bull ligt hoger dan die van Mercedes

Lewis Hamilton is apetrots op Mercedes. De Duitse renstal wist in Mexico tegen verwachtingen in de voorste startrij te bezetten, wat de Brit een uitstekende prestatie vindt. Wel geeft hij aan dat Red Bull Racing in de race in principe sneller zou moeten zijn. Zodoende rekent hij zich beslist nog niet te vroeg rijk. Alles draait om de openingsfase en of Mercedes daar de Red Bulls achter zich weet te houden.

De zevenvoudig wereldkampioen gaat bij Formula 1 eerst in op de poleposition die zijn teamgenoot verdiende in Mexico: 'Ik kon die ronde van Bottas simpelweg niet evenaren, hij heeft geweldig werk geleverd. We hebben het ver geschopt sinds de eerste vrije training hier. We zaten er heel het weekend een halve seconde achter.' Door een suboptimale ronde van beide Red Bull-coureurs in de laatste kwalificatierun wist Mercedes overtuigend poleposition en de tweede plek te pakken.

'We hebben heel het weekend geprobeerd zo veel mogelijk uit de auto te halen als mogelijk, maar wel met de gedachte in het achterhoofd dat Red Bull hier over het algemeen met wat meer downforce rijdt. Ze gebruiken een grotere achtervleugel, zoals ze bijvoorbeeld in Monaco ook deden', vervolgt de Mercedes-coureur. Zo'n grote achtervleugel staat toe dat er in de bochtige delen van de baan veel tijd gewonnen kan worden. Daar vreesde Hamilton vooraf dus ook voor.

Mercedes rijdt niet met zo'n dikke achtervleugel. De reden hiervoor is dat ze op het rechte stuk voldoende snelheid willen houden, en daarom niet teveel weerstand kunnen genereren aan de achterkant van de auto. 'Daarom hebben we het lastig gehad om sommige delen van het circuit', geeft de nummer twee in de huidige WK-stand dan ook aan. 'Het is schokkend dat wij de eerste startrij hebben weten veilig te stellen.'

Mercedes mist snelheid ten opzichte van Red Bull

Gaat de overwinning na een succesvolle zaterdag ongetwijfeld naar Mercedes? Aan zo'n voorspelling wil Hamilton zich absoluut niet wagen: 'Ik heb daar geen antwoord op, maar ik ben er blij mee (dat de zaterdag zo goed verliep, red.). Niet alleen in de kwalificatie zaten we er eigenlijk drie tienden achter, maar ook in de race-simulaties missen we snelheid. Wie weet waar het schip strandt? Ik denk dat baanpositie hier belangrijk is, dus wij vechten als team om te zorgen dat we die behouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws