Wolff verrast na topresultaat: 'Deze sport houdt niet op mij te verbazen' Formule 1
Formule 1

Wolff verrast na topresultaat: 'Deze sport houdt niet op mij te verbazen'

Wolff verrast na topresultaat: 'Deze sport houdt niet op mij te verbazen'

Mercedes wist tijdens de kwalificatie vriend en vijand te verrassen door zich van de eerste startrij te verzekeren. Valtteri Bottas pakte poleposition, gevolgd door zijn teamgenoot. Teambaas Toto Wolff is uiteraard erg tevreden met het resultaat, dat ook hem erg verbaasde.

'Ik ben wederom verbaasd door wat er allemaal kan gebeuren in de Formule 1. Vanochtend leek het echt de kant van Red Bull op te gaan vallen, maar in Q2 vonden we het missende puzzelstukje en kwam alles samen', zo vertelt Wolff voor de camera's van SkySports. Ook in de Verenigde Staten draaide de kwalificatie uit op een verassing, maar toen waren de rollen omgekeerd. 'In Austin waren wij de pineut, maar ik ben blij dat het hier zo gelukt is.'

Zodoende starten de Mercedessen vanaf de eerste startrij, hetgeen de kansen op de overwinning een stuk groter maakt voor de Duitse renstal. 'Ik ben blij dat we wat momentum hebben weten te pakken. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken tot het einde van het seizoen.' De run naar de eerste bocht is lang, waardoor Wolff op zijn hoede is voor de Red Bulls. 'Het kan een voordeel zijn om als derde en vierde te starten, maar ik ben blij dat we vooraan staan moet ik zeggen.'

'Red Bull leek niet beter te worden tijdens de kwalificatie'

Daar waar Mercedes flink verbeterde tijdens de kwalificatie, viel de ontwikkeling bij Red Bull een beetje stil, zo viel ook Wolff op. 'Sessie na sessie leer je meer over de auto, zo konden we ons telkens verbeteren. Red Bull leek daarentegen niet beter te worden tijdens de kwalificatie, dat verbaasde me wel.' In het verleden had Mercedes nog wel eens koelingsproblemen in de ijle lucht, dus is het een opluchting dat ze in vrije lucht mogen starten. 'Dan hoeven we ons geen zorgen te maken over de temperaturen van het materiaal', zo besluit de Mercedes-baas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws