Wolff pleit Tsunoda vrij: 'Red Bull heeft geen moment voor gelegen' Formule 1
Formule 1

Wolff pleit Tsunoda vrij: 'Red Bull heeft geen moment voor gelegen'

Wolff pleit Tsunoda vrij: 'Red Bull heeft geen moment voor gelegen'

Toto Wolff denkt dat Red Bull Racing ook zonder afleiding van Yuki Tsunoda poleposition niet binnen had gesleept. Waar de Oostenrijkse renstal gedurende de kwalificatie maar een beperkte hoeveelheid tijd extra vond, wist Mercedes elk deel van de kwalificatie tijd te winnen. Zodoende wist Red Bull eigenlijk in Q1, Q2 én Q3 het Mercedes niet moeilijk te maken, stelt de teambaas.

Eerst verdiept de Oostenrijker zich in de allerlaatste ronde van de Red Bull-heren. Sergio Pérez en Max Verstappen werden daar afgeleid door Tsunoda, maar ook zonder de AlphaTauri-coureur naast de baan was Red Bull niet vanaf poleposition gestart, denkt Wolff: 'Ik denk dat ze in sector 1 en 2 al achter op ons lagen. Toen scheelde het twee tot twee-en-een-half tienden.' Een gat dat Red Bull niet zomaar gedicht zou hebben in de laatste sector.

Wolff verrast door poleposition Bottas

Dat het uiteindelijk Valtteri Bottas was die er met poleposition vandoor ging, blijft de Mercedes-topman verrassend vinden, stelt hij bij RaceFans: 'Het was overduidelijk dat Verstappen pole zou pakken en dat wij tegen Pérez zouden vechten om de overige posities.' Zo ontplooide het scenario zich dus niet. Verstappen moest genoegen nemen met een derde startplek, terwijl Valtteri Bottas vanaf de eerste plek start.

'In de kwalificatie kwam het allemaal samen. Op de mediumband deden we het beter dan Red Bull en in Q3 hebben ze geen moment voor gelegen, zelfs in die laatste ronde niet', concludeert Wolff, die dit tevens gebruikt als argument om aan te geven dat Red Bull eigenlijk nooit dicht bij poleposition gezeten heeft op Autódromo Hermanos Rodríguez, een circuit dat de Oostenrijkse concurrenten doorgaans beter ligt dan zijn eigen team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws