Horner wil voorzichtigheid zien bij Verstappen: 'Geen 2019-taferelen' Formule 1
Formule 1

Horner wil voorzichtigheid zien bij Verstappen: 'Geen 2019-taferelen'

Horner wil voorzichtigheid zien bij Verstappen: 'Geen 2019-taferelen'

Christian Horner wil een schermutseling in de eerste bocht voorkomen in Mexico. Het rechte stuk naar de eerste knik van Autódromo Hermanos Rodríguez is lang, en in het verleden hebben er in die openingsfase vaak aanvaringen plaatsgevonden. De Red Bull Racing-teambaas hoopt dat de coureurs het in 2021 netjes houden. Komen Max Verstappen en Sergio Pérez heelhuids die eerste fase door, dan liggen er voor zijn team zeker nog kansen, denkt hij.

De eerste bocht van de wedstrijd gaat spannend worden. Twee Mercedes-coureurs nemen het daar op tegen twee Red Bull-rijders. Wie er na die eerste bocht voorop ligt, heeft het voordeel. In gesprek met Sky Sports F1 licht Horner toe waarom: 'Je moet voorzichtig zijn op dit circuit, want je kan hier niet al te lang achter je voorligger blijven zitten. Doe je dit wel dan schieten de temperaturen van de systemen omhoog.'

'Ik denk dat de eerste mogelijkheid zich voor zal doen in bocht 1. Je hoeft de beelden van 2019 maar terug te kijken om te zien dat het daar altijd kielekiele is. Dat komt omdat die tow in de eerste ronde natuurlijk ook zo sterk is', beargumenteert hij. Verstappen en Pérez kunnen aankomende startfase gebruik maken van de slipstreams van de twee Mercedessen. Dat zou ze wellicht de extra snelheid kunnen bieden om in bocht 1 een inhaalpoging te plaatsen.

Horner wil behouden Verstappen zien

Komt die inhaalpoging er dan is het van groot belang dat met name Verstappen de bolide heel houdt. Er staat immers een titel op het spel. Horner: 'We willen geen herhaling van de taferelen van 2019. Verstappen begon toen vanaf P3, Hamilton stuurde erg agressief in in bocht 2 en een lekke band verpestte vervolgens de rest van de race.' Die lekke band liep de Limburger op in een touché met de Mercedes-coureur.

Horner wil dat Verstappen op de lange termijn denkt en vooral niet te onbesuisd de eerste fase van de Grand Prix ingaat. 'Je moet in eerste instantie uiteraard de eindstreep over zien te komen', benadrukt de Brit. 'Ik denk dat wij deze race nog een uitstekende kans maken (op de overwinning, red.). Wel wordt het lastiger dan we in eerste instantie verwacht hadden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws