Hamilton ziet voordeel voor Red Bull in Abu Dhabi: 'Ik worstelde met overstuur' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet voordeel voor Red Bull in Abu Dhabi: 'Ik worstelde met overstuur'

Hamilton ziet voordeel voor Red Bull in Abu Dhabi: 'Ik worstelde met overstuur'

Lewis Hamilton denkt dat Red Bull Racing het voordeel heeft op Mercedes in Abu Dhabi. Tijdens de eerste vrije training eindigden Hamilton en teamgenoot George Russell bovenaan, maar in de tweede vrije training moest Russell drie tienden toegeven op snelste man Max Verstappen.

Hamilton ziet het daarom positief in voor Red Bull op het Yas Marina Circuit. 'Ik denk dat de Red Bull er hier iets sneller uitziet, wat verwacht werd', stelt de Brit bij RaceFans. 'We hadden niet verwacht dat dit onze sterkste race zou zijn. Dus we zullen van de ene op de andere dag hard moeten werken. We zijn over het algemeen snel hier, dus hopelijk kunnen we een goed gevecht voeren.'

Hamilton worstelt in Abu Dhabi

Makkelijk had de zevenvoudig wereldkampioen het overigens niet, ondanks zijn snelste tijd in de ochtendsessie. Zo voelde hij zich wel goed in VT1, maar raakte hij dat goede gevoel een beetje kwijt in VT2. 'Ik heb een aantal wijzigingen doorgevoerd tussen vrije training één en twee die niet de juiste waren', legt de 37-jarige Engelsman uit.

'Daardoor worstelde ik een beetje met veel overstuur in de tweede vrije training, dat was vooral mijn beperking', gaat Hamilton verder. Vrijdagavond gaat de Mercedes-coureur samen met zijn team kijken wat er nog beter kan met oog op de rest van het weekend. 'We zullen nog enkele wijzigingen aanbrengen. Maar verder waren we relatief competitief, we zitten er goed bij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws