Verslag VT2 | Verstappen zet Russell op ruim drie tienden, drie F1-teams in top drie Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Verstappen zet Russell op ruim drie tienden, drie F1-teams in top drie

Verslag VT2 | Verstappen zet Russell op ruim drie tienden, drie F1-teams in top drie

Max Verstappen sluit de vrijdag in Abu Dhabi als snelste af. De coureur van Red Bull Racing noteerde op de softs een 1:25,146 en was daarmee ruim drie tienden sneller dan George Russell. Charles Leclerc, Lewis Hamilton en Sergio Pérez completeren de top vijf, terwijl Carlos Sainz zesde werd op bijna acht tienden achterstand van Verstappen.

Nadat acht coureurs in de eerste vrije training hun plekje moesten afstaan aan 'rookies', was het aan het begin van de tweede vrije training meteen druk. De verloren baantijd moest immers worden ingehaald. Valtteri Bottas stond in de eerste paar minuten bovenaan, maar die eerste plek werd na vijf minuten overgenomen door Leclerc met een 1:26,045. Verstappen ging naar plaats drie, achter Esteban Ocon. Pérez stond vierde. Eerdergenoemde namen noteerden hun tijden op de mediums.

Russell nam na zeven minuten in de avondsessie de derde plek over van Verstappen. Met een 1:26,852 was de Mercedes-coureur wel acht tienden langzamer dan kopman Leclerc. Sainz ging vlak daarna naar P4 op een seconde afstand van zijn teamgenoot. Met nog 49 minuten op de klok verbeterde Verstappen weer naar plek drie. Hij moest ruim drie tienden toegeven op Leclerc, die bezig leek te zijn met een longrun. Lang hield de Nederlander die plek niet, want even later nam Sainz P3 over.

Hamilton komt Magnussen tegen; Verstappen gaat ervoor zitten

Hamilton kwam met ruim drie kwartier op de klok Kevin Magnussen tegen in bocht 6. De Haas-coureur reed daar langzaam op de racelijn. Uit ongenoegen stak Hamilton zijn hand op naar de Deen. Verstappen ging vervolgens aanzetten op de zachte banden. De tweevoudig wereldkampioen klokte meteen twee paarse sectoren en ook de derde was paars. Een 1:25,449 bracht hem de eerste plek. Het verschil met Leclerc, weliswaar op de mediums, bedroeg bijna zes tienden.

Met nog 37 minuten te gaan verbeterde Verstappen opnieuw zijn tijd. De Nederlander wist een tiende te winnen ten opzichte van zijn vorige tijd en noteerde een 1:25,335. Teamgenoot Pérez klom daarna naar de tweede plek in zijn eerste, serieuze poging op de zachte banden. De Mexicaan moest wel een halve seconde toegeven op zijn collega. Leclerc wist vervolgens op iets meer dan twee tienden afstand te komen van Verstappen, terwijl Ocon de vierde tijd klokte.

Verstappen blijft Mercedes-duo voor in kwalificatiesimulatie

Russell en Hamilton zetten met nog een halfuur te gaan de beste tijden in sector 1. Eerstgenoemde ging uiteindelijk naar de tweede tijd, terwijl zijn teamgenoot slechts naar plek vier ging. Het verschil tussen Russell en Verstappen was anderhalve tiende in het voordeel van de 25-jarige Limburger. Hij ging er op zijn beurt zeven minuten later weer voor zitten op een nieuwe set zachte banden. Het werd een verbetering, twee tienden om precies te zijn. De tijd van Verstappen was nu een 1:25,146, ruim drie tienden sneller dan Russell.

Met nog een kwartier op de klok waren de reeksen van snelle tijden voorbij en stapten de coureurs en teams over op longruns. Zo werden de zachte banden meestal ingeruild voor de mediums. Bij Verstappen werd ondertussen gewerkt aan de voorkant, zij het met de voorvleugel eraf, van de RB18. Problemen waren er niet, want later reed de regerend kampioen weer gewoon. Echte verbeteringen werden in ieder geval niet meer genoteerd, waardoor Verstappen de vrijdag als snelste afsluit. Russell en Leclerc completeren de top drie, terwijl Hamilton en Pérez de top vijf afmaken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws