Herta bespreekt AlphaTauri-geruchten: 'Ik lees de artikelen niet eens' Formule 1
Formule 1

Herta bespreekt AlphaTauri-geruchten: 'Ik lees de artikelen niet eens'

Herta bespreekt AlphaTauri-geruchten: 'Ik lees de artikelen niet eens'

IndyCar-coureur Colton Herta wordt sinds de verwachte overstap van Pierre Gasly naar Alpine gelinkt aan het stoeltje dat dan vrijkomt bij AlphaTauri. Herta is daar echter niet mee bezig. De Amerikaan wil zijn focus leggen op zijn IndyCar-seizoen, hij staat op dit moment tiende in het klassement. De geruchten over zijn mogelijke Formule 1-debuut laat hij ongelezen achter zich.

Met het oplaaien van de geruchten over het Alpine-zitje, heeft Herta inmiddels maar zijn notificaties uitgezet. Zijn social media staat roodgloeiend. Sinds vrijdag heeft de IndyCar-coureur besloten om te stoppen met het lezen van de meldingen en de artikelen. De Amerikaan heeft zijn management gevraagd om hem nergens over te updaten, hij wil zich namelijk focussen op zijn IndyCar-seizoen. 'Er is niks waarover ik nu wil praten', start Herta bij The Assosciated Press. 'Mijn vader doet mijn management, ik heb tegen hem gezegd dat ik het er niet over wil hebben.'

Al een tijdje wordt de Amerikaan gelinkt aan een Formule 1-zitje. Sinds Alexander Rossi in 2015 is er geen kandidaat uit de Verenigde Staten meer geweest. In juli heeft Herta al getest voor McLaren, maar daar McLaren Oscar Piastri heeft bevestigd voor het aankomende seizoen, is daar geen plek meer voor hem. De IndyCar-coureur heeft nog een jaar bij het team van Andretti, die op dit moment ook bezig is om een intrede te maken in de Formule 1. Daar zitten zeker wel mogelijkheden voor hem, vooral als Andretti interesse heeft in het kopen van AlphaTauri.

De zevenvoudig IndyCar Grand Prix-winnaar legt uit op dit moment tevreden te zijn met waar hij zit. Hij zou geen Formule 1-zitje willen gewoon om het zijn van een Formule 1-coureur. 'Het hangt af van veel dingen, ik wil gelukkig zijn met waar ik ben, waar ik woon en bij welk team ik rijd. Dat zijn de factoren waar ik rekening mee houd als ik van teams wissel, en daar heb ik me nog niet eens in verdiept', legt Herta uit. 'Ik zou er niet heen gaan om er gewoon te zijn. Ik zou dan precies willen weten waar ik terecht zou komen, en dat is nu niet de situatie.'

Herta speculeert niet over waar hij in 2023 rijdt

De Amerikaan is al eens eerder verhuisd naar Europa om zijn carrière daar voort te zetten, maar toen zijn kansen en mogelijkheden opraakten, ging hij terug naar de Verenigde Staten. Hij heeft inmiddels zeven overwinningen in de IndyCar en dat is nog niet genoeg voor een superlicentie. 'Er wordt zoveel gespeculeerd en gezegd. Ik krijg de hele dag door meldingen op mijn telefoon. Ik markeer ze allemaal als gelezen en ik lees het niet. Ik lees de artikelen niet eens meer,' vertelt Herta.

'Op dit moment lijkt iedereen meer te weten dan ik', vervolgt de Amerikaan. 'Ik heb een contract met Andretti voor volgend jaar en ik heb niks anders nu. Ik denk dat als sommige rijders hier in de IndyCar een contract in de F1 aangeboden krijgen, dat ze het zouden weigeren, want ze houden teveel van de IndyCar. Niemand zou zich moeten schamen om een IndyCar-coureur te zijn', aldus Herta.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws