Klok tikt voor Andretti-deelname in 2024: 'Deadline komt heel dichtbij' Formule 1
Formule 1

Klok tikt voor Andretti-deelname in 2024: 'Deadline komt heel dichtbij'

Klok tikt voor Andretti-deelname in 2024: 'Deadline komt heel dichtbij'

Voor Andretti Autosport dringt de tijd om de deelname in 2024 haalbaar te maken. Het team heeft al regelmatig aangegeven te willen toetreden en heeft hiervoor ook officiƫle stappen voor ondernomen, maar er is nog altijd geen goedkeuring vanuit de FIA en de teams. Wil het team daadwerkelijk over een kleine twee jaar toetreden, moet er nog veel gebeuren en dus tikt de klok.

Waar veel motorfabrikanten pas in willen stappen wanneer de nieuwe reglementen van 2026 ingaan, heeft Andretti Autosport die behoefte niet. Zij willen al twee jaar eerder toetreden tot de sport. 'Wij wachten niet op de definitieve versie van de regels vanaf 2026, wij willen eerder instappen. Maar voor het plan om in 2024 in te stappen wordt het inmiddels wat krap. Ja, die deadline komt heel dichtbij', zo vertelt Jean-Francois Thormann, marketingdirecteur van het team, tegenover Speedweek.

Voor het team gereed is om daadwerkelijk goed mee te kunnen doen in de Formule 1 moet er nog het nodige gebeuren, en zonder goedkeuring van de FIA en de teams om Andretti toe te laten treden is het moeilijk om die stappen al te zetten. Er is dan wel al begonnen met een nieuwe fabriek in Amerika, de fabriek in Europa die het team momenteel heeft staan voor de Formule E is niet toereikend en dus moet er ook daar een nieuwe uitvalsbasis komen. 'Onze huidige uitvalsbasis voor de Formule E, de voormalige Marussia-fabriek in Banbury, is niet voldoende.'

Vastleggen motorleverancier en coureurs

Niet alleen voor de fabriek is het goed om te weten of het team goedkeuring krijgt, ook moet er nog een motorleverancier worden vastgelegd. Renault lijkt daarbij de meest voor de hand liggende optie te zijn, aangezien zij nog geen klantenteam hebben, maar alle opties liggen nog open volgens Thormann. 'We praten met alle mogelijke partners', zo laat hij weten, en ook de coureurs liggen nog helemaal open, ondanks de geruchten dat Colton Herta een stoeltje zou krijgen. 'We zullen zien wie er het beste bij past. Een Amerikaan zou heel goed zijn, maar dat is niet in beton gegoten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws