Hill onder de indruk van Hamilton: 'Hij laat nog steeds zien dat hij briljant is' Formule 1
Formule 1

Hill onder de indruk van Hamilton: 'Hij laat nog steeds zien dat hij briljant is'

Hill onder de indruk van Hamilton: 'Hij laat nog steeds zien dat hij briljant is'

Damon Hill denkt dat Lewis Hamilton en George Russell de grootste kans maken op een thuisoverwinning tijdens de aanstaande Grand Prix van Groot-Brittannië. De voormalig Formule 1-coureur sluit Lando Norris niet uit, maar Hill denkt dat de coureurs van Mercedes net iets beter in vorm zijn. Daarom denkt de enkelvoudig wereldkampioen ook dat de Duitse renstal blijer is met haar coureurs dan met de auto.

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië lijkt de strijd om de overwinning weer te gaan tussen Red Bull Racing en Ferrari. De twee topteams zijn momenteel niet bij te houden door de teams die eronder staan, waardoor een overwinning van een coureur die niet voor Red Bull of Ferrari rijdt, uitgesloten lijkt. Desalniettemin heeft Mercedes laten zien dat zij de punten kunnen pakken als een coureur van één van de topteams uitvalt. De W13 is namelijk uiterst betrouwbaar gebleken.

'De Britse coureurs van Mercedes hebben toch wel de beste kans om een thuisoverwinning te boeken, maar het team kampt natuurlijk nog wel met enkele problemen', zegt Hill bij het Britse Mirror. Norris en Alexander Albon verrijden volgende week ook hun thuisrace. Desondanks schat Hill de kansen voor die coureurs niet zo hoog in. 'Ik sluit Norris absoluut niet uit, maar ik denk dat Mercedes een reëlere kans heeft. Bovendien ben ik heel erg onder de indruk van Lewis.'

De situatie bij Mercedes

Momenteel staat Russell er nog steeds beter voor in het kampioenschap. Toch ziet Hill dat Hamilton als vanouds rijdt. 'Hij houdt vol, maar hij laat ook zien dat hij nog steeds briljant kan rijden. George doet het daarbij natuurlijk ook fantastisch. Mercedes zal dan ook wel blijer zijn met haar coureurs dan met haar auto. We weten allemaal nog wel wat Toto (Wolff, red.) zei over de auto een paar weken geleden', doelt de Brit op de shitbox-opmerking van de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws