Alesi gelooft niet in stratencircuit in Frankrijk Formule 1
Formule 1

Alesi gelooft niet in stratencircuit in Frankrijk

Alesi gelooft niet in stratencircuit in Frankrijk

Voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi gelooft niet dat er een stratencircuit gaat komen in Frankrijk. De kandidatuur van Nice om een Formule 1-race te organiseren wordt nog steeds besproken. De race zou mogelijk op de plaats van de historische Grand Prix van Monaco of zelfs als vervanging van Paul Ricard moeten komen. Verder onderstreepte de voormalige Ferrari-coureur niettemin hoe het nu een mode is geworden om op steeds meer stratencircuits te rijden.

'We zien vaak stratencircuits, vooral in de Formule E', legde hij uit aan Nicematin. 'In het Midden-Oosten, met de kolossale middelen die voorhanden zijn, is het vooral een kwestie van het promoten van een plaats, een land, en hetzelfde geldt voor Miami.'

'Ik ben er geweest, maar in werkelijkheid is het geen echt stratencircuit omdat de baan langs een ​​Amerikaans voetbalstadion gaat. Ik vind het eerlijk gezegd moeilijk voor te stellen dat er een Formule 1-race in een stad in Italië of in Frankrijk zal plaatsvinden', aldus Alesi tegen Formulapassion.

Komende race wordt belangrijk voor toekomst van Paul Ricard

Tenslotte is Alesi's mening over het circuit van Paul Ricard interessant. Het circuit wordt vaak bekritiseerd door het Franse publiek vanwege de files en wachtrijen die ontstaan om het circuit te kunnen betreden en verlaten. Ook wordt het circuit niet bijzonder gewaardeerd door de coureurs vanuit een technisch oogpunt.

De 58-jarige gelooft dat de editie van dit jaar beslissend kan zijn voor de toekomst van het circuit in het wereldkampioenschap: 'Wat betreft de Grand Prix van Frankrijk is er geen twijfel mogelijk dat de volgende deadline zwaar op de balans zal wegen en de toekomst van het evenement zal beïnvloeden. Als de race van 2022 (gepland van 22 t/m 24 juli, red.) een groot succes is, zowel sportief gezien als bij de fans, kunnen we echt hopen op een gunstig vervolg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws