Hill verwacht warme ontvangst op Silverstone voor 'slechterik' Verstappen Formule 1
Formule 1

Hill verwacht warme ontvangst op Silverstone voor 'slechterik' Verstappen

Hill verwacht warme ontvangst op Silverstone voor 'slechterik' Verstappen

Damon Hill is onder de indruk van Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat de Nederlander een rasechte racecoureur is en dat hij nooit afgeleid lijkt de worden door dingen die buiten de sport gebeuren. Hill verwacht dan ook dat de fans op Silverstone hem een warme ontvangst zullen geven, ondanks het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig seizoen.

De Brit is zeer complimenteus over de Red Bull Racing-coureur. 'Max is een rasechte racer', begint Hill bij Mirror. 'Hij wil gewoon in de auto stappen, races winnen en dan naar huis om zijn leven te leven.' Verstappen wist de Sky Sports-analist al vanaf een jonge leeftijd te imponeren. 'Hij is heel erg slim, en hij heeft mij altijd weten te imponeren door zijn volwassenheid, zelfs toen hij als zeventienjarige de sport binnenkwam. Ik wist nog niet wat ik wilde op die leeftijd, maar hij wist al dat hij wereldkampioen van de Formule 1 wilde worden. Zijn leven draait daar gewoon om. Dat zie je bij meer jonge coureurs.'

Meerdere coureurs hebben buiten de Formule 1 om nog enkele andere activiteiten waar ze zich op focussen. Hill ziet dat Verstappen zich puur op het racen stort. 'Het lijkt haast alsof hij niet wordt afgeleid door dingen buiten de sport. Hij is niet hetzelfde als, bijvoorbeeld, Daniel Ricciardo die ook nog een artiest is. Hij wil echt zijn persoonlijkheid laten zien. Max is ook niet hetzelfde als Lewis (Hamilton, red.) of Sebastian Vettel, die meerdere campagnes voeren. Verstappen wil gewoon samenwerken met zijn team en winnen.'

Hill: 'Verstappen wordt gezien als de slechterik'

Volgende week staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. Hill denkt dat de mensen daar Verstappen in hun armen zullen sluiten. 'De Britse fans houden echt van de Formule 1. Ze stellen het op prijs als iemand honderd procent geeft en een mooie show op de mat legt. Als je bijvoorbeeld in Italië wint en je rijdt niet voor Ferrari, dan krijg je geen prettige ontvangst. Ik weet dat Max een beetje de slechterik is na wat er is gebeurd in Abu Dhabi, maar hij deed gewoon wat hij moest doen. Lewis had hetzelfde gedaan', concludeert de enkelvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws