Hill ziet een leider in Sainz: 'Leclerc heeft geen goede communicatie met de pitmuur' Formule 1
Formule 1

Hill ziet een leider in Sainz: 'Leclerc heeft geen goede communicatie met de pitmuur'

Hill ziet een leider in Sainz: 'Leclerc heeft geen goede communicatie met de pitmuur'

Damon Hill denkt dat het nu vooral aan Ferrari is om de plooien glad te strijken in de aankomende weken. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat de Italiaanse renstal een zeer competitieve heeft, maar dat het team tegelijkertijd ook heel veel fouten maakt. Hill vindt dat Ferrari een echter leider moet hebben om de het team de juiste kant op te duwen, en daarvoor geeft Hill de beste papieren aan Carlos Sainz en niet aan Charles Leclerc.

Hill zou graag plaatsnemen in de de F1-75, aangezien het momenteel de beste auto van het veld is. Ferrari heeft echter de voorsprong in het kampioenschap uit handen gegeven door meerdere fouten. 'Ik zou heel graag in de Ferrari rijden, want het is een ontzettend competitieve auto', begint Hill bij Sky Sports. 'Het is een geweldig team en het potentieel is daar om de problemen op te lossen. Ze moeten gewoon minder fouten zien te maken. Dat is een mooie uitdaging.'

Volgens de Brit mist het team van Ferrari een echte leider. Leclerc is de snelste coureur, maar Sainz laat momenteel meer leiderschapskwaliteiten zien, volgens Hill. 'Carlos is in mijn ogen meer de leider van het team. Hij lijkt wat meer bekend te zijn met de strategieën en hij kan beslissingen maken. Charles is snel, en waarschijnlijk ook sneller dan zijn teamgenoot, maar qua communicatie met de pitmuur zit het nog niet goed. Als ze hun problemen weten op te lossen, dan wordt het heel spannend in het kampioenschap.'

De fout van Leclerc

Leclerc leek op het Circuit Paul Ricard opnieuw een serieuze gooi te kunnen doen naar de overwinning. In de achttiende ronde van de race gaf de Monegask echter zijn eerste plek uit handen door de crashen in bocht 11. 'Ik wilde hem nog het voordeel van de twijfel geven, want er moest wel een reden zijn waarom hij daar de controle verloor. Misschien is de reden wel dat Verstappen al naar binnen was geweest, en dat hij wist dat hij moest pushen', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws