Haug voorspelt veel goeds voor Verstappen: 'Leclerc is de beste vriend van Red Bull' Formule 1
Formule 1

Haug voorspelt veel goeds voor Verstappen: 'Leclerc is de beste vriend van Red Bull'

Haug voorspelt veel goeds voor Verstappen: 'Leclerc is de beste vriend van Red Bull'

Norbert Haug, voormalig Head of Motorsport bij Mercedes Benz, denkt dat het heel lastig gaat worden voor Charles Leclerc om de achterstand van 63 punten naar Max Verstappen goed te maken. De Duitser ziet dat Ferrari te veel punten laten liggen tijdens Grand Prix-weekenden, en dat het lastig wordt om Verstappen op eigen kracht te verslaan. Wel is Haug onder de indruk van Mattia Binotto, die volgens hem altijd de rust weet te bewaren.

Leclerc ging in de beginfase aan de leiding van de race en Verstappen kon hem niet passeren. In ronde 18 kwam de race van de Monegask ten einde na een crash. 'Het was als een klap in het gezicht', zegt Haug bij AvD Motor & Sport Magazine. 'Het gat naar Verstappen is gewoon verdubbeld. Zelfs al pakt Leclerc nog tien overwinningen en wordt Verstappen tien keer tweede, dan is het alsnog maar net genoeg. Dat laat zien hoe moeilijk het nu is, want het is ontzettend lastig om Verstappen op eigen kracht te verslaan.'

De voormalig topman bij Mercedes kan dan ook maar één ding concluderen: 'Leclerc is momenteel de beste vriend van Red Bull.' Bovendien ziet Haug dat ook Ferrari te veel fouten maakt. 'De problemen in de race in Le Castellet begon al bij de race op de Red Bull Ring, want daar viel Sainz uit. Daardoor moest de Spanjaard achteraan starten. Als het Italiaanse team daar een normaal weekend had gekend, dan hadden ze een één-twee kunnen pakken. Nu heeft Ferrari in twee races meer dan dertig punten laten liggen.'

Haug onder de indruk van Binotto

Binotto was na afloop van de race nog altijd zeer positief over zijn team en de coureurs. Haug kan het waarderen dat de teambaas van Ferrari altijd de rust weet te bewaren. 'Het is bewonderenswaardig om te zien hoe Binotto alles uitlegt. Hij straalt heel veel rust en kalmte uit wanneer hij alles beschrijft. Het is geweldig om te zien dat hij nooit kwaad wordt. Ik vind dat een positieve kwaliteit om te hebben', aldus Haug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws