Hinchcliffe kan niet om 'exceptionele' Verstappen heen: 'Verwoestende prestatie' Formule 1
Formule 1

Hinchcliffe kan niet om 'exceptionele' Verstappen heen: 'Verwoestende prestatie'

Hinchcliffe kan niet om 'exceptionele' Verstappen heen: 'Verwoestende prestatie'

Max Verstappen was een van de vijf coureurs die de meeste indruk maakten op analist James Hinchliffe, die na de race vijf coureurs selecteert die positief opvallen tijdens het weekend. Naast Verstappen haalde ook oud-teamgenoot Daniel Ricciardo het lijstje. De Australiër werd zelf in de lijst zelfs vergezeld door vier oud-teamgenoten, want naast Ricciardo en Verstappen werden ook Lando Norris, Esteban Ocon, en Nico Hülkenberg geprezen.

Verstappen wordt als laatste naam op het lijstje van Hinchcliffe gezet. 'Deze zou niet verrassend moeten zijn', opent de Canadees. 'Het is lastig om Verstappen niet iedere week op de lijst te zetten, maar er zijn zeker races die er als exceptioneel bovenuit springen, zelfs gezien zijn hoge standaard. Dit was een van die races', legt Hinchcliffe uit, die Verstappen in Japan nog passeerde.

Mokerslag voor de rest

De analist van F1TV zag hoe Verstappen de concurrentie moedeloos achterliet. 'Zijn prestatie in de kwalificatie was verwoestend voor iedere coureur die niet naar de naam Max luistert', schrijft Hinchcliffe in zijn item Hinch's Heroes. 'Nadat we de sprintrace gezien hadden, waar hij de leiding met tien ronden te gaan pakte en dertien seconden voor de rest eindigde, was het duidelijk dat de winnaar van de Grand Prix ook al bekend was.'

Hinchcliffe beseft dat Verstappen de limiet niet hoefde op te zoeken. 'Hij leek vaak zelfs op cruisecontrol rond te rijden, maar hij wist zich nog te vermaken met wat levendige ronden aan het einde van de race. Dit was weer een voorbeeld van een coureur die een race met veel overcapaciteit kan managen. Deze combinatie van auto en coureur is nog verder verbeterd sinds vorig jaar, en dat is slecht nieuws voor de concurrentie', schrijft de analist.

Positieve verrassingen in de achterhoede

Boven de naam van de wereldkampioen werden ook Lando Norris, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, en Daniel Ricciardo in het zonnetje gezet. Norris werd geprezen omdat hij alle verwachtingen oversteeg en Sergio Pérez voorbleef, terwijl Esteban Ocon met de verbeterde Alpine als elfde eindigde, en bijna een punt pakte. De Fransman staat daarnaast al met 5-0 voor op teamgenoot Pierre Gasly in de kwalificaties. Ocon zag het laatste punt echter naar Hülkenberg gaan, die volgens Hinchcliffe mazzel combineerde met goed rijden.

Daarmee wijst de Canadees naar het wegvallen van Ricciardo en Lance Stroll. Ricciardo kende een dramatische start van het seizoen, maar kwalificeerde zich in China voor zijn teamgenoot met een nieuw chassis. Hinchcliffe denkt dat de Australiër het tij misschien nog kan keren. 'Het is interessant om te zien of dit het begin is van een sterke reeks voor de man die hoopt mee te dingen voor een Red Bull-stoeltje in 2025.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws