Hinchcliffe komt in heldenlijstje 'synoniemen tekort om te beschrijven hoe geweldig Verstappen is' Formule 1
Formule 1

Hinchcliffe komt in heldenlijstje 'synoniemen tekort om te beschrijven hoe geweldig Verstappen is'

Hinchcliffe komt in heldenlijstje 'synoniemen tekort om te beschrijven hoe geweldig Verstappen is'

James Hinchcliffe heeft Max Verstappen weer in zijn heldenlijstje gezet. Volgens de voormalig IndyCar-rijder ging alles perfect voor de coureur van Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Mexico. De drievoudig wereldkampioen wist immers de race op dominante wijze te winnen, waardoor hij zijn zestiende zege boekte en verbrak daarmee zijn eigen record. De andere helden op het lijstje zijn Lando Norris, Alexander Albon, Esteban Ocon en Nico Hülkenberg.

Formula1.com geeft Hinchcliffe na iedere Grand Prix de taak om vijf coureurs uit te kiezen die hem tijdens het raceweekend op positieve wijze wisten te verrassen. Verstappen verschijnt niet altijd op het lijstje van de Canadees, maar na een indrukwekkend optreden in Mexico kon de Nederlander toch rekenen op een plekje bij Hinch's Heroes. Volgens de voormalig IndyCar-coureur had er mogelijk één aspect kunnen zijn waarop Verstappen negatief beoordeeld kon worden, maar dit aspect ging in Mexico perfect.

Geen ruimte voor verbetering meer voor Verstappen

Net zoals in de Verenigde Staten stond er een kleine inhaalrace op het programma voor de Red Bull-coureur. De Nederlander begon vanaf de derde plek en de inhaalrace was op zich snel voorbij. 'Tot aan Mexico, als je echt kritiek wilde leveren op en verbeterpunten wilde aanstippen voor Verstappen en zijn RB19, zouden het zijn starts geweest zijn. Niet dat zijn starts slecht waren, maar ze waren gewoon niet zo overweldigend dominant als elk ander aspect van zijn seizoen', schrijft Hinchcliffe.

De Red Bull-coureur kwam echter geweldig van zijn plek en was al snel Carlos Sainz voorbij. Charles Leclerc was in de eerste bocht een prooi voor Verstappen. Dit bleek echter niet de enige start die hij moest doen tijdens de race. Na een crash van Kevin Magnussen werd de rode vlag immers gezwaaid. 'Opnieuw was er geen ruimte voor verbetering. Vervolgens bouwde hij een voorsprong van veertien seconden op ten opzichte van zijn dichtstbijzijnde concurrent. Ik kom synoniemen tekort om te beschrijven hoe geweldig Verstappen dit seizoen is. Opnieuw gaf hij afgelopen weekend een absolute masterclass weg.'

'Norris komt in de buurt van Verstappen'

De enige coureur die met zijn prestaties tijdens de races een beetje in de buurt kwam van Verstappen was Norris, volgens Hinchcliffe. De McLaren moest na een moeilijke kwalificatie starten vanaf de zeventiende plek, maar wist zijn weg naar voren heel snel te vinden. De rode vlag gooide wel bijna roet in het eten van de Brit, want hij kon beginnen aan een tweede inhaalrace. 'Maar hij hield zijn hoofd koel en ging weer in de aanval. Zijn racetempo - om nog maar te zwijgen van zijn racevaardigheid - was ongelooflijk indrukwekkend. Hij is de enige coureur die in de buurt kwam van het niveau van het racemanagement van Verstappen', aldus Hinchcliffe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws