Mercedes hoopt op nieuw succes in Brazilië: 'Auto is nog wel lastig te besturen' Formule 1
Formule 1

Mercedes hoopt op nieuw succes in Brazilië: 'Auto is nog wel lastig te besturen'

Mercedes hoopt op nieuw succes in Brazilië: 'Auto is nog wel lastig te besturen'

Toto Wolff hoopt dat Mercedes aankomend weekend net zo sterk zal zijn as vorig jaar in Brazilië. Toen pakte het team een één-tweetje tijdens het sprintraceweekend op Interlagos. De teambaas van Mercedes weet echter dat het lastig zal worden voor de Duitse renstal, aangezien de auto nog altijd niet makkelijk te besturen is, ondanks dat Mercedes weer een podium pakte tijdens de Grand Prix van Mexico.

Het weekend in Mexico begon absoluut niet goed voor Mercedes. Lewis Hamilton en George Russell begonnen respectievelijk van P6 en P8. In de race ging het stukken beter, vooral voor Hamilton. 'Met een tweede plaats in Mexico vertrekken, was positief', zegt Wolff in het persbericht van Mercedes. 'De auto toonde een zeer goede racesnelheid, maar we weten dat we nog meer werk te doen hebben om het maximale uit de W14 te halen. Lewis leverde een zeer sterke prestatie om op het podium te eindigen, en George gaf echt alles, zelfs toen zijn banden aan het einde versleten waren.'

Wolff wil met solide basis starten aan GP Brazilië 

De tweede plek van Hamilton in Mexico had zijn tweede podiumplaats op rij kunnen zijn, als hij in Austin niet gediskwalificeerd werd. Mercedes lijkt met het updatepakket in de Verenigde Staten dus een goede stap te hebben gezet. Dat momentum wil het team graag meenemen naar Brazilië. 'We weten dat we de afgelopen races een goede stap vooruit hebben gezet, maar Mexico liet zien dat de W14 nog steeds lastig te besturen kan zijn. We zullen proberen in Interlagos aan te komen met een solide basis om mee te werken en dan zullen we zien wat we van daaruit kunnen doen.'

Vorig jaar was die solide basis snel gevonden. Mercedes stootte het dominante Red Bull Racing van de troon. Russell wist beide races op Interlagos te winnen en Hamilton maakte het één-tweetje op zondag compleet. 'Natuurlijk hebben we goede herinneringen aan Brazilië, vooral de afgelopen twee bezoeken met Lewis' spectaculaire overwinning in 2021 en George's eerste overwinning in 2022. Hopelijk zal ons pakket opnieuw goed presteren en kunnen we een goede show neerzetten voor iedereen', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws