Mercedes-man bewondert Verstappen: 'Lijkt nu nog meer energie te steken in zijn races' Formule 1
Formule 1

Mercedes-man bewondert Verstappen: 'Lijkt nu nog meer energie te steken in zijn races'

Mercedes-man bewondert Verstappen: 'Lijkt nu nog meer energie te steken in zijn races'

Esteban Gutiérrez, reserve- en ontwikkelingscoureur van Mercedes, heeft zijn licht geschenen op de Grand Prix van Mexico. De Mexicaan zag dat Max Verstappen weer op karakteristieke wijze domineerde en in zijn ogen lijkt de coureur van Red Bull Racing alleen maar hongeriger te zijn geworden, ondanks dat hij de titel al heeft gepakt. Gutiérrez zag ook de problemen voor zijn landgenoot Sergio Pérez, al legt hij de schuld niet bij de man uit Guadalajara.

Verstappen wist afgelopen weekend alweer zijn zestiende zege van het seizoen te boeken. Ondanks dat Mercedes en Red Bull rivalen van elkaar zijn, is er bij de Duitse renstal ook alleen maar lof voor de Nederlander. 'Wat Max op dit moment aan het doen is met die auto, is alles maximaliseren', zegt Gutiérrez bij de F1 Nation-podcast. 'Dat is echt heel indrukwekkend om te zien. Als coureur kan je de capaciteiten van Verstappen alleen maar bewonderen, want die coureurs moeten op dat niveau zien te presteren.'

'Het lijkt op wat Lewis (Hamilton, red.) al die jaren gedaan heeft. Lewis reed een fantastische race, maar Verstappen liet opnieuw zien dat hij hier is om te winnen', vervolgt de voormalig coureur. Na een uitstekende start kon Verstappen de race controleren en domineren. Bij de F1 Nation-podcast wordt niet uitgesloten dat Verstappen tot negentien zeges komt dit jaar. 'Het maakt niet uit waar hij start. Ondanks dat hij het kampioenschap al heeft gewonnen, lijkt hij nog meer energie te steken in de races dan eerst', geeft Gutiérrez aan.

Enige jaloezie bij Mercedes

Er is wel enige jaloezie bij het team van Mercedes. Het team was acht jaar lang het te kloppen team, maar dat is inmiddels omgeslagen. Gutiérrez geeft toch toe stiekem even bij de rivaal te willen kijken. 'Ik wil natuurlijk in de beste en snelste auto ter wereld rijden. Ik heb de kans gehad bij Mercedes om in de auto's te rijden die kampioenschappen hebben gewonnen. Als Mexicaanse coureur, zeker hier in Mexico, stel je je toch al gauw voor hoe het zou zijn om in de snelste auto te rijden en de race te winnen', zegt Gutiérrez lachend.

Gutiérrez legt schuld niet bij Pérez

Pérez stelde zich dat ongetwijfeld ook voor voorafgaand aan zijn thuisrace. Het eindigde echter in mineur voor de Mexicaanse rijder. Na een crash met Charles Leclerc kwam zijn race in bocht 1 al ten einde. Onder de analisten is de algemene consensus dat Pérez te ambitieus was in de eerste bocht en daarmee zijn eigen race verpestte. Gezien de snelheid van Verstappen op het Autódromo Hermanos Rodríguez was een podiumfinish zeker een mogelijkheid voor Pérez.

De man uit Guadalajara wilde in zijn thuisrace graag zijn vorm hervinden en de fans een overwinning schenken. Na één bocht waren de harten van de fans dus al gebroken. 'Het is heel erg jammer voor Mexico en Checo, maar ik vond het een moedige actie. Als je zo'n goede start kent, ga je all-in. Ik denk dat hij ook wat ongelukkig was, want Max ging wat meer links om Leclerc een beetje te knijpen. Toen was er geen ruimte meer voor Charles en kwam het contact', aldus Gutiérrez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws