Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland?

Het Formule 1-circus is inmiddels lang en breed neergestreken in de duinen van Zandvoort. Opnieuw is er dit weekend een kans voor Max Verstappen om in eigen land de leiding in de titelstrijd over te nemen van Lewis Hamilton. Voor laatstgenoemde was het geen feilloos weekend, Hamilton moest zijn Mercedes gisteren naast de baan parkeren.

Na een sterke kwalificatie vorige week in Spa Francorchamps heeft de Nederlander dit weekend de kans om zijn goede vorm door te trekken. Met name in Zandvoort is de startpositie belangrijk, net als de Hungaroring en het circuit in Monaco is het hier moeilijk inhalen. De kwalificatie zal dus een cruciale rol gaan spelen dit weekend.

De kwalificatie begint om 15:00, lokale tijd, te Zandvoort. De Nederlander zal onder normale omstandigheden de sessie afsluiten om 16.00. De weersomstandigheden zijn in elk geval zeer gunstig. Er wordt geen regen verwacht op het circuit van Zandvoort.

Gaten klein tussen de teams tijdens kwalificatie

Duidelijk is wel dat de gaten tussen de teams minimaal zijn. Het circuit is klein, waardoor er vanzelfsprekend weinig ruimte is om echt het verschil te maken. Ook is er daarom de ruimte voor de nodige verassingen op het circuit. Zo presteerde Ferrari al bijzonder sterk op vrijdag, door in de tweede vrije training een 1-2 te forceren.

Het is voor het eerst dat de teams neerstrijken op het circuit, en daarmee ook de eerste keer in 36 jaar dat er een race en kwalificatie wordt verreden op het circuit van Zandvoort. Veel coureurs weten nog niet wat hen te wachten staat. Het verkeer zal in elk geval veel verschil gaan maken voor de coureurs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws