Horner bagetelliseert Perez' resultaten: 'Verstappen was twee seconden sneller dan wie dan ook' Formule 1
Formule 1

Horner bagetelliseert Perez' resultaten: 'Verstappen was twee seconden sneller dan wie dan ook'

Horner bagetelliseert Perez' resultaten: 'Verstappen was twee seconden sneller dan wie dan ook'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verdedigt zijn coureur Sergio Pérez nadat het verschil tussen de Mexicaan en Max Verstappen opnieuw heel groot was. Hoe Verstappen door het veld sneed, was sensationeel. Om daar naast te zitten is ontzettend moeilijk, want volgens Horner was Verstappen wel twee seconden per ronde sneller. De toewijding van Verstappen is grandioos.

Horner, die altijd tijdens de race aan de pitmuur te vinden is nadat hij de start meekijkt in de garage, was getuige van de negende opeenvolgende zege van zijn coureur Verstappen. De Nederlander was niet van zijn stuk te brengen toen de weergoden hem alles lieten zien. Nadat hij kort de leiding verloor na zijn pitstop in de openingsfase duurde het niet lang voordat de Limburger weer eerste lag. Hoe hij door het veld sneed was ongekend. Pérez daarentegen was niet zo'n held in Zandvoort. 'Sergio nam zelf het besluit om binnen te komen, en dat ging gewoon goed', verdedigt Horner in gesprek met NU.nl.

'Hij was de eerste van de kop. Maar hoe Max later door het veld sneed, dat was ongelofelijk', gaat Horner verder. 'Max reed zeven seconden goed in drie rondes tijd, hij kwam als een razende stier aan.' Voor hem reed op dat moment zijn teamgenoot. Een inhaalactie op Pérez kwam er niet van, hij werd namelijk naar binnen gehaald door zijn team. 'We moesten Max binnenhalen', zegt Horner, waarna hij uitlegt dat andere coureurs die al eerder naar de slicks gingen veel betere data lieten zien. 'We hoopten dat hij Checo niet zou undercutten, maar dat gebeurde wel.'

'Hij was twee seconden per ronde sneller dan wie dan ook'

Undercut of niet, Horner lijkt te suggereren dat Verstappen hoe dan ook wel weer aan de leiding was gekomen. 'Hij was twee seconden per ronde sneller dan wie dan ook. Zijn zelfvertrouwen, zijn toewijding, het is fantastisch om te zien en om dat mee te mogen maken', sluit Horner af. Verstappen wist in Zandvoort zijn voorsprong in het WK uit te breiden naar 139 punten. Pérez had P3 in hadden op zondag, maar verloor uiteindelijk zijn podium vanwege een tijdstraf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws