Mol ziet niemand in de buurt komen van Verstappen: 'Ze zijn allemaal kansloos' Formule 1
Formule 1

Mol ziet niemand in de buurt komen van Verstappen: 'Ze zijn allemaal kansloos'

Mol ziet niemand in de buurt komen van Verstappen: 'Ze zijn allemaal kansloos'

Renger van der Zande en Olav Mol zagen tijdens de Grand Prix van Nederland 2023 dat Max Verstappen weer een race van ongekende klasse liet zien. Volgens Van der Zande rijdt Verstappen niet eens op zijn limiet, en de andere coureurs rijden dat wel, waardoor er bij hen dingen misgaan. Mol weet zeker dat iedereen kansloos is zolang Verstappen rondjes eruit haalt waar niemand aan kan komen.

De Grand Prix van Nederland verliep behoorlijk chaotisch vanwege de weersomstandigheden. Kort na de openingsfase van de race begon het te regenen en veroorzaakte het direct al drukte in de pitstraat. Verstappen besloot het een rondje uit te gaan zitten, Pérez ging direct naar binnen. 'Hij kon dat ook doen, hij kon op dat moment die gok nemen', begint Mol in de nabeschouwing van Ziggo Sport Race Café. 'Ik vond die call van Red Bull wel weer fantastisch. Ze wouden naar voren, en hij kon er wat mee. Hij heeft niet heel veel verkeerd gedaan', denkt Mol.

Hoe dan ook zou het nooit een race worden die Pérez zou winnen. Verstappen voelde zich als een vis in het water in de regen en nadat hij ook intermediates had gehaald begon hij zijn jacht op zijn teamgenoot. De 25-jarige liep bloedsnel in. 'Ze (de concurrentie, red.) zijn kansloos, want dan haalt Verstappen er rondjes uit, daar komt niemand aan', zegt Mol. Op een gegeven moment was de tweevoudig wereldkampioen zo'n drie seconden per rondje sneller. Binnen een aantal rondes was Verstappen klaar om op de deur van Pérez te kloppen, maar toen haalde zijn team hem binnen voor een undercut.

Van der Zande: 'Het lijkt alsof hij nog wat over heeft'

Het gemak waarmee Verstappen ook in moeilijke omstandigheden wint laat Van der Zande denken dat de tweevoudig wereldkampioen niet eens op zijn limiet rijdt. 'Hij lijkt nog wat over te hebben. Die andere gasten zitten allemaal over de limiet, en dan gaat het mis', zegt de coureur. 'Hij rijdt onder zijn limiet, dat is de control van Max.' In Monza volgende week kan Verstappen zijn zegereeks voortzetten. Dat circuit is aerodynamisch gezien bijna een complete tegenpool van Zandvoort, dus staat er weer een uitdaging betreffende de afstellingen klaar voor de teams. Of Verstappen daar ook gaat winnen, is nog even afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws