Horner blikt terug op bijna twee decennia bij Red Bull: 'In Formule 1 houd ik ervan dat alles snel is' Formule 1
Formule 1

Horner blikt terug op bijna twee decennia bij Red Bull: 'In Formule 1 houd ik ervan dat alles snel is'

Horner blikt terug op bijna twee decennia bij Red Bull: 'In Formule 1 houd ik ervan dat alles snel is'

Christian Horner gaat in 2024 zijn twintigste jaar als Red Bull-teambaas in, en blikt daarom terug op zijn jarenlange dienstverband bij de Oostenrijkse renstal. In gesprek met springruiter Jack Whitaker onthult hij welke lessen hij heeft geleerd, en hoe het was om als jongste teambaas ooit aan de slag te gaan bij Red Bull in 2005.

'In Formule 1 houd ik ervan dat alles snel is, maar ook netjes', geeft Horner toe tegenover Whitaker voor de BBC. De twee mannen vergelijken hun sporten en komen tot de conclusie dat er wel degelijk overeenkomsten zijn. 'Het meest belangrijke is om je te focussen op de dingen die je wel kan beïnvloeden, en geen tijd of energie te steken in dingen waarop je geen invloed hebt', is de conclusie van Horner, waar Whitaker het mee eens is.

Horner werkt ondertussen alweer bijna twintig jaar voor de Oostenrijkse renstal, en heeft in die tijd veel lessen geleerd. De Britse teambaas vertelt welke lessen hem tijdens zijn jarenlange dienstverband in de Formule 1 het meeste zijn bijgebleven. 'Je kan niet altijd gelijk hebben', aldus Horner. 'Je moet soms ook naar jezelf kijken en afvragen: is er iets wat ikzelf beter kan doen? Zelfkritiek en zelfreflectie zijn de manieren om jezelf te verbeteren.' Ook heeft de Britse teambaas geleerd dat geduld niet zijn sterkste punt is, maar dat hij dat wel nodig heeft in zijn rol als Red Bull-teambaas. 'Competitieve personen zijn geen geduldige personen. Je moet jezelf echter wel aanleren om geduldig te zijn. Maar lange termijn in de Formule 1 is pak en beet twee weken', grapt Horner over de snelheid van de sport.

Horner onthult zijn autosporthelden

De Britse teambaas blikt in het verdere interview ook terug op zijn eerdere carrière als coureur, en onthult wie zijn held was. 'Toen ik zelf coureur was, was ik groot fan van Nigel Mansell. Hij reed met veel passie, toewijding en liefde (voor de sport, red.).'

Ook deelt Horner de les die hij heeft geleerd toen hij net begon bij Red Bull als jongste teambaas in de geschiedenis van de Formule 1. 'Toen waren er nog de jongens zoals Ron Dennis (voormalig McLaren-CEO, red.) en Frank Williams (voormalig Williams-teambaas, red.). Toen ik bij Red Bull kwam, zat ik ineens in dezelfde ruimte als deze mannen waar ik tegen opkeek. (Eerst was dat intimiderend, red.), maar daarna realiseer je je dat het ook gewoon competitieve mensen zijn, precies zoals ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws