Verstappen: 'Als je zo'n goede auto hebt, wil je proberen bepaalde records te verbreken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Als je zo'n goede auto hebt, wil je proberen bepaalde records te verbreken'

Verstappen: 'Als je zo'n goede auto hebt, wil je proberen bepaalde records te verbreken'

Max Verstappen had het niet gekund om de laatste weekenden van het Formule 1-seizoen rustig aan te doen. De coureur van Red Bull Racing pakte in Qatar al de wereldtitel, maar de drievoudig wereldkampioen heeft in de rest van het jaar geen moment zijn voet van het gaspedaal gehaald. Daarmee zette Verstappen nieuwe records neer en daarbij moet de coureur ook zijn bolide bedanken. De RB19 van Verstappen reed namelijk elke raceronde dit seizoen.

Verstappen sloot in Abu Dhabi een recordseizoen af met een nieuwe zege. Op het Yas Marina Circuit pakte de coureur van Red Bull alweer zijn negentiende zege van het seizoen en de 54e zege in zijn carrière. Daarmee is de rijder officieel Sebastian Vettel voorbij en staan alleen nog Michael Schumacher en Lewis Hamilton boven Verstappen in de lijst van meeste Grand Prix-zeges aller tijden. Als Verstappen de komende twee jaar opnieuw negentien keer per seizoen weet te winnen, is hij Schumacher voorbij.

Verstappen heeft meermaals aangegeven dat records hem niets doen, maar desondanks haalt de Red Bull-rijder ook absoluut zijn voet niet van het gaspedaal. Na de sprintrace in Qatar had de Nederlander de titel al op zak, maar er kwamen daarna nog zes Grand Prix-zeges bij. 'Ik denk dat dat gewoon is hoe ik ben opgegroeid', zegt Verstappen tijdens de persconferentie. 'Ik kan niet zomaar een weekend ingaan zonder alles te geven. Ik erger me dan gewoon aan mezelf, en ik weet dat de mensen om me heen geïrriteerd raken als ik zo zou zijn.'

Nadat de titel al binnen was, werd de drang om races te winnen dus niet minder bij Verstappen. 'Je weet dat winnen geweldig is. Waarom zou ik niet willen winnen als ik de kans heb om te winnen? Als ik zie dat ik de kans heb om te winnen, zal ik altijd proberen mijn best te doen, ook voor het team.' Met een auto als de RB19 is het voor de drievoudig wereldkampioen ook alleen maar leuk om elk weekend te maximaliseren. 'Als je zo'n goede auto hebt, wil je proberen bepaalde records te verbreken en goed te presteren.'

Verstappen mist geen ronde in 2023

Dit jaar heeft de Red Bull-bolide Verstappen slechts één weekend in de steek gelaten. In Singapore ging het mis voor de Oostenrijkse renstal en was het team de ongeslagen status kwijt. Desondanks kan Verstappen spreken over een solide seizoen. De Limburger hoefde zijn auto namelijk geen enkele keer vroegtijdig te parkeren vanwege een technisch mankement. Verstappen heeft daarom ook alle 1325 ronden voltooid dit seizoen. Alleen Schumacher (1090 ronden in 2002) en Hamilton (1262 ronden in 2019) kenden een dergelijk foutloos seizoen.

Verstappen geeft ook aan dat hij ieder jaar zelf beter probeert te presteren. De coureur van Red Bull gebruikt zijn ervaring om de weekenden beter op te bouwen. 'Sommige weekenden gaat dat beter dan andere. Daarnaast moet ik ook gewoon proberen om niet te veel fouten te maken en proberen niet te veel schade te rijden. We hebben natuurlijk te maken met een budgetplafond. Naar mijn mening is dat allemaal vrij goed gelukt', concludeert Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws