Windsor genoot van de start: 'Verstappen hield stand, terwijl hij daar geen reden toe had' Opinie
Opinie

Windsor genoot van de start: 'Verstappen hield stand, terwijl hij daar geen reden toe had'

Windsor genoot van de start: 'Verstappen hield stand, terwijl hij daar geen reden toe had'

Analist Peter Windsor heeft genoten van de openingsronde van de Grand Prix van Abu Dhabi. Twee uitblinkers, Max Verstappen en Charles Leclerc, namen het tegen elkaar op, waarbij Verstappen de leiding vasthield. Volgens Windsor vormt de laatste race van het seizoen een goede samenvatting van het seizoen, en hij haalde daarbij ook het incident tussen Sergio Pérez en Lando Norris aan.

Windsor geeft in zijn laatste YouTube-analyse aan dat de Grand Prix in de Verenigde Arabische Emiraten hem niet al te enthousiast maakt, en dat het grootste vuurwerk al snel na het doven van de startlampen kwam. 'De openingsronde was geweldig. Max Verstappen tegen Charles Leclerc, die op de toppen van zijn kunnen presteerde', zegt de analist over de Monegask die in de laatste vijf Grands Prix een plekje op de eerste startrij veroverde.

Verstappen slaat aanval van Leclerc af

'Hij bestookte Verstappen, maar Verstappen hield vol, terwijl hij daar eigenlijk geen reden toe had', zo wijst Windsor op het feit dat Verstappen waarschijnlijk de race ook wel gewonnen had als hij de leiding was kwijtgeraakt. Verstappen gaf echter achteraf aan dat het een belangrijk doel was om 1.000 ronden te leiden dit seizoen, en had daarom alle reden om zijn positie in de openingsronde te verdedigen. Verstappen leidde uiteindelijk 52 van de 58 ronden, en kwam zo op een totaal van 1.003 geleide ronden uit in 2023.

'Hij stond op pole, en hij wilde de race winnen, en zou altijd een grote voorsprong pakken in deze race. Hij hield toch stand aan de buitenkant tegen een heel erg agressieve Leclerc. Ze reden allebei ijzersterk', zegt Windsor complimenteus. 'Er was geen contact en ze gaven elkaar genoeg ruimte. Verstappen kwam na die zinderende openingsronde als winnaar uit het gevecht, en deed daarna wat hij altijd doet. Hij liep langzaam uit, en liep verder uit toen de banden bij andere auto's begonnen te verslechteren.'

Wederom stond er geen maat op Verstappen. 'Hij liet ons allemaal zien waarom hij zo goed is, waarom Red Bull Racing zo goed is, en waarom Adrian Newey zo goed is. Het was zijn negentiende overwinning van het seizoen. Het is belachelijk, zeker als je beseft dat de deur voor de concurrentie, dus Ferrari, Mercedes, Aston Martin, en McLaren, halverwege het seizoen wijd opengezet werd om wat races te winnen, want Red Bull bracht geen upgrades meer mee. Red Bull wint en domineert ondanks dat nog altijd, en dat somt het seizoen echt op.'

Pérez laat tekortkomingen zien

Windsor haalde ook nog het gevecht tussen Pérez en Norris aan. 'Sergio herstelde zich goed van wederom een slechte startpositie. Lando deed het ook goed na een teleurstellende kwalificatie. Sergio had een snelheidsvoordeel. Hij zat aan de binnenkant, en ging niet voor de actie. Op het laatste moment besloot hij om er toch maar voor te gaan. Het is dus niet verrassend dat Lando het gat al dichtte', merkt Windsor op.

Pérez kreeg voor het incident een straf van vijf seconden, waardoor hij tot de vierde plek terugviel. 'Ik vond het dus terecht dat Sergio een straf kreeg, want er was niks doortastends aan hoe hij die aanval opzette. Dat somt Pérez op: hij is niet erg goed bij het aanvallen, maar wel erg goed in het verdedigen, voor wat het waard is', concludeert Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws