Horner looft 'briljante' Pérez: 'Dat was heel belangrijk voor zijn zelfvertrouwen' Formule 1
Formule 1

Horner looft 'briljante' Pérez: 'Dat was heel belangrijk voor zijn zelfvertrouwen'

Horner looft 'briljante' Pérez: 'Dat was heel belangrijk voor zijn zelfvertrouwen'

Christian Horner is zeer te spreken over het Grand Prix-weekend van Sergio Pérez. De coureur van Red Bull Racing verloor op het nippertje een intens gevecht om de derde plaats ten opzichte van Fernando Alonso. Desondanks heeft de Mexicaan in de ogen van Horner zijn vertrouwen weer weten terug te vinden. Dit moet voor hem een goede basis vormen voor de laatste twee races van het seizoen.

Pérez is al weken op zoek naar zijn vorm. De coureur wilde deze natuurlijk graag terugvinden tijdens zijn thuisrace in Mexico, maar deze eindigde in mineur. Horner zag in Brazilië een prima race van de man uit Guadalajara. 'Ik vond dat hij briljant reed', zegt de teambaas tegenover Autosport. 'Hij had een klein momentje in bocht 2, waardoor Fernando, die behoorlijk snel was op de rechte stukken, een poging kon wagen. Hij deed echter zijn best om hem weer flink onder druk te zetten.'

Het gevecht met Alonso duurde tot en met de allerlaatste meters van de Grand Prix. De Spanjaard pakte Pérez in bocht 4 in de allerlaatste ronde en moest toen de rest van de ronde zien te verdedigen. De tweevoudig wereldkampioen liet de hele race zien dat verdedigen niet het probleem was op Interlagos, maar Pérez zette alles op alles om Alonso in de laatste kilometers nog terug te pakken. Het resulteerde uiteindelijk in een fotofinish met een verschil van 53 duizendsten in het voordeel van Alonso.

Uiteindelijk was een podiumfinish niet het allerbelangrijkste voor Pérez. De Red Bull-coureur moest vooral tweemaal voor Lewis Hamilton eindigen afgelopen weekend om zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten. 'Ik denk dat het voor Checo belangrijk was om met twaalf punten uit te lopen op Hamilton. Het is een zeer sterk weekend voor hem geweest. Een derde plaats in de sprintrace en een vierde plek in de hoofdrace nadat vanaf de negende plek moest starten, zijn zeer goede punten voor hem.'

Pérez terug naar de basis

Na de mindere weekenden is het toch de vraag wat er nu anders ging voor Pérez. 'Ik denk dat hij is teruggegaan naar de basis. Ik denk dat het belangrijk was voor zijn zelfvertrouwen. Dit is de Checo die we kennen, en we weten wat hij kan.' Aankomend raceweekend zou de Mexicaan dus weer zeer competitief kunnen zijn. 'Dit resultaat zal hem net die impuls geven die hij nodig heeft om naar Vegas te gaan. Op een stratencircuit doet hij het ook nog eens altijd goed', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws