Teamgenoot van Verstappen zijn, weegt mentaal zwaar: 'Het grootste probleem voor Checo' Formule 1
Formule 1

Teamgenoot van Verstappen zijn, weegt mentaal zwaar: 'Het grootste probleem voor Checo'

Teamgenoot van Verstappen zijn, weegt mentaal zwaar: 'Het grootste probleem voor Checo'

Timo Glock, voormalig Formule 1-coureur, deelt zijn inzichten over Sergio Pérez en Max Verstappen, en hoe hun mentale benadering een cruciale rol speelt in hun prestaties. Glock benadrukt de uitdagingen waar Pérez momenteel mee te maken heeft en bewondert de ongeëvenaarde kwaliteiten van Verstappen.

Volgens Glock is het mentale aspect cruciaal in de Formule 1, en hij suggereert dat Pérez mogelijk in een negatieve spiraal verkeert. Tegenover LuckyBlock.com zegt hij: 'De reden waarom Checo (Sergio Pérez, red.) Max niet kan bijhouden, is denk ik tot een bepaald punt mentaal. Hij moet zich realiseren dat het niet uitmaakt wat hij doet en denken: Ik heb gewoon geen kans tegen Max op dit moment. Maar hij probeerde steeds meer en meer, en dat leidde tot fouten.'

'Negatieve spiraal'

Volgens de voormalige Formule 1-coureur ging het daardoor mis bij de Mexicaan. 'Dat brengt je in een soort negatieve spiraal die je naar beneden trekt en alles wat je probeert te doen, lukt niet', legt hij uit. 'Aan de andere kant wint die gast gewoon elke race, hij staat altijd op poleposition. Nogmaals, je kunt doen wat je wilt, je kunt hem gewoon niet verslaan. Dat maakt je uiteindelijk mentaal kapot en ik denk dat dat op dit moment het grootste probleem is voor Checo,' aldus Glock.

De Duitser wijst ook op de uitdagingen waarmee Pérez te maken heeft binnen het Red Bull Racing-team. 'Je kunt alleen afgaan op het commentaar van Red Bull en wat Christian Horner en Dr. (Helmut, red.) Marko zeggen. Elke keer bevestigen ze dat hij volgend jaar in de auto zit. Ik ben er vrij zeker van dat het gaat gebeuren,' merkt hij op. 'De grote vraag is wat er gaat gebeuren halverwege het jaar, als hij niet presteert, of na een paar weekenden volgend jaar. Dan wordt hij misschien vervangen door Daniel Ricciardo of wie dan ook,' aldus Glock.

De rol van marketing

Volgens Glock speelt niet alleen de prestatie van Pérez een rol bij Red Bull. 'Ze moeten ook rekening houden met marketing,' benadrukt hij. 'Je kon in Mexico zien dat hij enorm populair is en die markt is zeker ook heel belangrijk voor Red Bull. Heel belangrijk. Dus ik denk dat ze hem volgend jaar een bepaald aantal races in de auto houden. Als hij dan niet presteert, ondernemen ze misschien actie.'

Verstappen niet onderschatten

Over Verstappen is Glock duidelijk onder de indruk. Hij prijst Verstappens uitzonderlijke prestaties en de vastberadenheid van het complete team van Red Bull. 'Max is, voor mij, behoorlijk uitmuntend. Ik had nooit gedacht dat hij het niveau nog eens zou verhogen dit jaar. Vorig jaar was al indrukwekkend. Maar dit jaar denk ik dat hij nog een stap heeft gemaakt en je kunt niet geloven hoe dominant hij dit jaar was, in elk opzicht,' aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Glock noemt ook een bijzonder moment dat Verstappen zijn vastberadenheid en kwaliteiten onderstreepte. 'Het meest indrukwekkende voor mij was toen hij terugkwam uit Singapore. Red Bull had natuurlijk een slecht weekend in Singapore, ze waren niet blij - de auto presteerde niet zoals ze hadden verwacht,' begint hij. 'Toen verscheen hij in Japan op Suzuka en in VT1, in de eerste ronde op harde banden, zette hij een rondetijd neer die twee seconden sneller was dan de rest van het veld,' aldus Glock.

De oud-coureur vindt dat dit niet onderschat moet worden. 'We hebben het nog steeds over de twintig beste F1-coureurs en dan komt deze jongen opdagen en gaat in ronde 1 gewoon twee seconden sneller dan alle anderen. Het is gewoon de manier waarop hij zijn vinger op wilde steken om te zeggen: Luister, jongens, ik ben hier nog steeds de baas,' legt hij uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws