Verstappen ontbreekt op heldenlijstje Hinchcliffe, Pérez verrassend genoeg wel genoemd Formule 1
Formule 1

Verstappen ontbreekt op heldenlijstje Hinchcliffe, Pérez verrassend genoeg wel genoemd

Verstappen ontbreekt op heldenlijstje Hinchcliffe, Pérez verrassend genoeg wel genoemd

Max Verstappen staat na zijn overwinning tijdens de Grand Prix van São Paulo niet in het heldenlijstje van James Hinchcliffe. De coureurs die het meeste spectaculaire gevecht van de race uitvochten, Sergio Pérez en Fernando Alonso, staat wel in het lijstje van de Canadees. De voormalig coureur zag dat beide coureurs op eigen wijze een indrukwekkende race lieten zien. Lando Norris, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda maakten het lijstje compleet.

Formula1.com geeft Hinchcliffe na iedere Grand Prix de taak om vijf coureurs uit te kiezen die hem tijdens het raceweekend op positieve wijze wisten te verrassen. Ondanks dat Verstappen al zeventien races op zijn naam heeft weten te zetten, staat de Red Bull-coureur niet elk weekend in het heldenlijstje van de Canadees. Na de Grand Prix van São Paulo staat de Nederlander opnieuw niet in het lijstje van de voormalig IndyCar-coureur. De coureurs die direct achter Verstappen finishten, wisten meer te imponeren.

Hinchcliffe geniet van Pérez en Alonso

De teamgenoot van Verstappen staat wel in het lijstje van Hinchcliffe. Pérez kende een hele pijnlijke thuisrace, die amper een bocht duurde, en moest zich dus zien te herpakken in Brazilië. Dat wist de Red Bull-coureur te doen in de ogen van Hinchcliffe. De Mexicaan moest vanaf de negende plek starten en reed tegen het einde van de race aan de staart van Alonso. Pérez dacht de 42-jarige Aston Martin-coureur te kunnen verslaan, maar de man uit Guadalajara moest genoegen nemen met de vierde plek.

Pérez kwam uiteindelijk slechts 53 duizendsten van een seconde tekort ten opzichte van Alonso. Hinchcliffe zag dat Pérez iets deed, wat meerdere coureurs niet is gelukt in de afgelopen jaren. 'Hij betrapte Alonso op een fout.' Hierdoor kon de Red Bull-rijder heel even het podium ruiken. 'Het enige minpunt van een verder indrukwekkend weekend achter het stuur was de onnodige actie om van de ideale lijn af te wijken om te verdedigen in bocht 1 in de laatste ronde. Daardoor pakte Alonso het voordeel op weg naar bocht 4.'

Daar pakte de Spanjaard de derde plek weer af van Pérez. De Aston Martin-rijder wist in zijn weg naar het podium te imponeren. 'Alonso had beloofd nog een podium voor Aston Martin te behalen voor het einde van het jaar, en dat deed hij op de meest typische Alonso-manier. De manier waarop hij zijn reactie timede en uitvoerde in bocht 4 in de laatste ronde was magisch. Hij deed net genoeg om Pérez achter zich te houden in de laatste sprint naar de finish, en hij hield op indrukwekkende wijze zijn belofte van een podiumfinish.'

Norris kwam dicht bij Verstappen

Norris kwam door zijn tweede plek ook in het heldenlijstje terecht. Dat betekende alweer zijn vijfde podiumfinish in de afgelopen zes raceweekenden. 'Wat dit weekend anders maakte, was hoe hij in staat was om Verstappen op verschillende momenten in de race uit te dagen. Verstappen moest daadwerkelijk op de baan verdedigen tegen Norris, die een prachtig getimede aanval deed in bocht 1. Hoewel de inhaalactie niet lukte, gaf Verstappen zelfs toe dat Norris hem de hele race wist te matchen qua pace', aldus Hinchcliffe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws