Winkelman zet vraagtekens achter carrièrekeuzes Leclerc: 'Hij is heel loyaal aan Ferrari' Formule 1
Formule 1

Winkelman zet vraagtekens achter carrièrekeuzes Leclerc: 'Hij is heel loyaal aan Ferrari'

Winkelman zet vraagtekens achter carrièrekeuzes Leclerc: 'Hij is heel loyaal aan Ferrari'

Rick Winkelman, autosportjournalist, heeft het te doen met Charles Leclerc. De Ferrari-coureur heeft telkens opnieuw pech, deels door fouten van zijn team. Winkelman erkent dat Leclerc veel talent heeft, maar dat dit door het geklungel van Ferrari niet genoeg belicht wordt.

Leclerc kon de Grand Prix van São Paulo niet eens starten, nadat hij crashte door een mechanische fout in de formatieronde. ‘Dan zie je Leclerc daar weer plotseling staan naast de baan en dan begin ik toch wel een beetje medelijden met hem te krijgen’, geeft de journalist toe tegenover Motorsport.com.

Leclerc bij ander topteam

Volgens Winkelman moet de Monegask goed nadenken hoe hij de rest van zijn carrière voor zich ziet. ‘Hij is een uitzonderlijk groot talent’, begint de Nederlander. ‘Hij is heel loyaal aan Ferrari en heeft ook veel aan ze te danken, want hij heeft daar een groot deel van zijn opleiding gehad. Maar hij moet toch ook gaan denken: Hoe lang blijf ik nog bij Ferrari zitten? ', legt hij uit. ‘Ik zou zeker Leclerc wel eens in een echte topauto willen zien. Het lijkt mij dat alle topteams Leclerc met open armen zullen ontvangen’, voegt hij hieraan toe.

De sportjournalist stelt zich voor wat Leclerc had kunnen bereiken als hij andere keuzes had gemaakt in zijn carrière. ‘Stel dat Leclerc op de plek van (Sergio, red.) Pérez bij Red Bull had gezeten, dan denk ik dat hij meer succes had gehad dan hij nu als Ferrari-coureur heeft’, legt hij uit. Winkelman is van mening dat Leclerc uiteindelijk de stap moet zetten om weg te gaan bij Ferrari. ‘Op een gegeven moment wel, maar ik zou nu niet zo snel weten waar hij naartoe zou kunnen gaan. Ik heb hem ook nooit horen zeggen dat hij weg wil bij Ferrari, maar hij kan denk ik bij ieder topteam terecht.’

Jongensdroom

Toch ziet Winkelman ook in dat rijden bij een team als Ferrari een jongensdroom is van veel Formule 1-coureurs, de journalist hoopt dan ook dat Ferrari snel terugkeert naar zijn oude vorm. ‘Bij Ferrari hoop je iedere keer maar dat het goed komt. Dat vind ik ook leuk voor de Formule 1, als Ferrari er weer zou zijn. Maar zelfs nu (Frédéric, red.) Vasseur daar zit, is het een puinhoop, echt hopeloos. Ik weet wel dat je hem de tijd moet geven, maar inmiddels zit hij er ook al wat langer. Dat vind ik jammer voor Leclerc’, aldus Winkelman.

Ondanks dat het dus nog wel een puinhoop is bij Ferrari sinds Vasseur daar de teambaas is, erkent Winkelman dat het team wel stappen heeft gemaakt in de goede richting. ‘Wat we iets minder horen, zijn van die hele rare boordradio's met plan A, plan B, plan C’, grapt hij. ‘Maar goed, het kan ook best zijn dat we die radioberichten niet meer horen op televisie’, voegt hij hier met een kritische noot aan toe.

Hoop voor Ferrari

Winkelman heeft zeker nog vertrouwen in het team van Ferrari en denkt dat er betere tijden klaarstaan voor het team. ‘Wat betreft de organisatie van het team hebben ze de mensen. Misschien moet er nog wel wat gebeuren, maar dat is aan Vasseur. Er zitten daar echter ook briljante technische mensen en met Sainz en Leclerc hebben ze topcoureurs. Het moet dus echt weer week in, week uit een topteam zijn, zonder al die gekke, rare incidenten’, aldus de autosportjournalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws