Horner maakt zich zorgen om COVID-19: 'We moeten onze protocollen strikt volgen' Formule 1
Formule 1

Horner maakt zich zorgen om COVID-19: 'We moeten onze protocollen strikt volgen'

Horner maakt zich zorgen om COVID-19: 'We moeten onze protocollen strikt volgen'

Christian Horner en Sergio Pérez maken zich zorgen over het toenemende aantal besmettingen met COVID-19. Binnen de Formule 1 zijn er protocollen om ervoor te zorgen dat de kans op besmetting minimaal is, maar helemaal uitsluiten is onmogelijk. Daardoor zullen de teams en coureurs extra voorzichtig moeten zijn.

'In Europa nemen de aantallen toe', begint Horner in gesprek met het Duitse Motorsport.com. 'We kunnen gewoon niet nalatig zijn met een van de protocollen. Het is geweldig dat we fans terug hebben. Austin was de eerste race die normaal aanvoelde. Maar we moeten als team onze protocollen strikt volgen, en dat doen we zelfs.'

'Meer kun je niet doen'

Ook Sergio Pérez geniet ervan dat er steeds meer fans te zien zijn langs het circuit. 'We hebben al veel fans in onze sport gezien. Wel probeer ik zoveel mogelijk afstand te houden. Meer kun je niet doen. Behalve 24 uur per dag thuis blijven', besluit de Red Bull-coureur.

Met nog twee races op de kalender kan een besmetting met COVID-19 een groot verschil gaan maken, bijvoorbeeld in de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Mocht één van de twee besmet raken met het coronavirus, dan zal die coureur niet mogen deelnemen aan de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws