Horner na zenuwslopende ervaring: 'Daar heeft Verstappen de meeste schade aangericht' Formule 1
Formule 1

Horner na zenuwslopende ervaring: 'Daar heeft Verstappen de meeste schade aangericht'

Horner na zenuwslopende ervaring: 'Daar heeft Verstappen de meeste schade aangericht'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zag hoe zijn twee coureurs totaal verschillende weekenden meemaakten, maar het overheersende gevoel bij de Brit is duidelijk vreugde. Red Bull vreesde in aanloop naar het weekend voor serieuze concurrentie, maar een geweldige kwalificatieronde van Max Verstappen plaatste de Nederlander letterlijk en figuurlijk in poleposition voor de race van vandaag.

De overwinning betekent dat Red Bull na zes Grands Prix in 2023 nog steeds alle races gewonnen heeft, waarbij Monaco vermoedelijk de beste kans voor de concurrentie was om het Oostenrijkse team te verschalken. Het is duidelijk te zien aan Horner dat deze overwinning van verder moest komen dan de eerste vijf. 'Dit is een waanzinnige overwinning. Hij heeft de meeste schade gisteren al aangericht met die poleposition', vertelt Horner aan de NOS.

Hoewel een poleposition in Monaco altijd als bepalend wordt gezien, werd het Verstappen vandaag niet eenvoudig gemaakt. Waar de coureurs vorig jaar nog te maken hadden met opdrogende omstandigheden, viel de regen dit jaar pas in de slotfase van de race. 'De omstandigheden waren enorm uitdagend, en hij hield alles zo mooi onder controle. Ik denk dat het team de strategie goed gekozen had, en we hebben het vandaag laten werken. Als je in Monaco de Grand Prix leidt, en er is regen in de buurt, kun je alleen maar verliezen. Het is een zenuwslopende ervaring.'

Pérez maakt status als stratenspecialist niet waar

Aan de ene kant van de garage was het feest bij Red Bull, maar dat zal bij Sergio Pérez zeker niet het geval zijn. De Mexicaan kon zich gisteren al vroeg weer bij het team melden, en moest vandaag de gevolgen onder ogen zien. Tot overmaat van ramp beschadigde Pérez ook nog zijn voorvleugel tijdens de race. 'Het is een weekend om snel te vergeten voor Checo (Pérez, red.). Gisteren heeft hem op achterstand gezet natuurlijk. Zijn snelheid in vrije lucht in de race was geweldig, maar helaas kon hij daar vandaag geen gebruik van maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws