Gemengde gevoelens bij Mercedes: 'Mijn fout werd een beetje onder het tapijt geveegd' Formule 1
Formule 1

Gemengde gevoelens bij Mercedes: 'Mijn fout werd een beetje onder het tapijt geveegd'

Gemengde gevoelens bij Mercedes: 'Mijn fout werd een beetje onder het tapijt geveegd'

Lewis Hamilton en George Russell kijken op twee verschillende manieren naar de prestaties tijdens de Grand Prix van Monaco. Hamilton is uiterst tevreden met het feit dat Mercedes goede punten heeft weten te scoren en dat het team daardoor uit weet te lopen ten opzichte van Ferrari. Russell had naar eigen zeggen voor een beter resultaat kunnen gaan als hij geen fout had gemaakt. Daardoor is de jonge Brit teleurgesteld in zijn eigen prestatie.

Hamilton wist plekken goed te maken tijdens de Grand Prix van Monaco, waardoor de tevredenheid heerst bij de zevenvoudig wereldkampioen. Door de prestatie van beide Mercedes-rijders liep de Duitse renstal weer uit op het team van Ferrari. 'Ik ben heel erg blij', begint Hamilton bij Sky Sports. 'Ik had voorafgaand aan het weekend geen idee waar we zouden staan, dus om als vierde en vijfde te eindigen, is echt heel goed voor het team. De upgrades waren heel erg belangrijk voor het team.'

Desondanks weet Hamilton dat Mercedes nog niet de volledige potentie van de upgrades heeft weten te benutten. Volgende week hoopt de meervoudig racewinnaar te zien dat Mercedes daadwerkelijk een stap heeft gezet. 'Barcelona is het beste circuit om te testen voor ons. Hier was het heel moeilijk, want de auto was heel stijf vanwege alle hobbels. Dat maakte het lastig. Ik merk wel één ding dat een stuk beter is, maar ik heb geen idee hoe dat volgende week zit.'

Russell teleurgesteld in eigen prestatie

Aan de andere kant van de garage is de stemming een stuk minder vrolijk. 'Mijn fout werd een beetje onder het tapijt geveegd', geeft Russell toe bij Viaplay. De coureur schoot rechtdoor en toen hij terugkwam op de baan tikte hij Sergio Pérez aan en kreeg hij een tijdstraf. 'Ik zag hem niet vanwege de regen. Toen lag ik voor op Esteban (Ocon, red.) en Lewis (Hamilton, red.). Het team was best trots op mij, maar ik was op P3 gefinisht als ik dat incident niet had gehad. Ik ben teleurgesteld in mezelf', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws