Red Bull weer grootste kanshebber op kampioenschap: 'Verstappen heeft de minste gebreken' Formule 1
Formule 1

Red Bull weer grootste kanshebber op kampioenschap: 'Verstappen heeft de minste gebreken'

Red Bull weer grootste kanshebber op kampioenschap: 'Verstappen heeft de minste gebreken'

Eddie Jordan ziet in Red Bull Racing weer een supersterk team. In een interview bij Metro Sport vertelt hij dat volgens hem Red Bull wederom het team is met de meeste potentie op de grid. Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen kan zich daarnaast klaarmaken op het binnenslepen van een derde kampioenschap, volgens Jordan. Ook voorspelt hij hoe Mercedes en Ferrari gaan presteren en geeft hij wat advies aan de rookies.

Jordan, voormalig eigenaar van Jordan Racing Team, doet een poging om het 2023-raceseizoen te voorspellen. Op 5 maart staat de eerste Grand Prix alweer voor de deur, waarbij de auto's in Bahrein de baan op zullen gaan. Verstappen zal voor de derde keer op rij voor het wereldkampioenschap gaan, terwijl Red Bull het constructeurskampioenschap zal verdedigen. Mercedes en Ferrari zijn echter geen makkelijke concurrenten, dus de hoop ligt er voor een spannend seizoen.

Alleen zal dat niet zo zijn volgens Jordan. 'Ik denk dat het gewoon hetzelfde zal zijn als vorig jaar', vertelt hij bij Metro Sport. 'Verstappen is aan de top van zijn kunnen, hij is arrogant, hij is agressief, hij zit vol zelfvertrouwen, en dan heeft hij ook nog een auto van Adrian Newey', legt de Ier uit. 'Ieder team heeft zwakkere punten, maar bij Verstappen is het duidelijk dat hij de minste gebreken van iedereen heeft.

Ferrari en Mercedes laten Red Bull niet zo makkelijk winnen

Toch zijn de andere teams in de Formule 1 niet zo bang voor Verstappen en willen ze er nog alles aan doen om toch kans te maken op die felbegeerde titel. Zo ook Ferrari, die daarom een nieuwe teambaas heeft aangesteld. Frédéric Vasseur, de vervanger van Mattia Binotto, zal Ferrari moeten helpen naar een stabieler seizoen.

Volgens Jordan kan de Scuderia nog niet verwachten dat het meteen dit seizoen zijn vruchten zal afwerpen. 'Kijk naar Red Bull, daar zit Newey al zeventien jaar. Christian Horner zit er ook al langere tijd, het is gewoon een geoliede machine', constateert Jordan, die het tegenovergestelde ziet bij de Italiaanse renstal. 'Bij Ferrari veranderen ze om de haverklap het personeel en is er gewoon geen continuïteit, waardoor er te veel kleine foutjes ontstaan. Het zal voor Vasseur even duren voordat hij de cultuur bij Ferrari aan de tand kan gaan voelen.'

Naast Ferrari zal ook Mercedes een poging doen om weer stabiele resultaten neer te zetten in 2023. Vooral voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is er een drive om te winnen, nadat hij in 2022 een seizoen zonder winst heeft gereden. Volgens Jordan hoeft de Brit zich daar dit jaar geen zorgen over te maken. 'Vergeet vorig jaar, ik denk dat we een supergedreven Hamilton gaan zien die niet zomaar het wereldkampioenschap door zijn vingers zal laten glijden.'

Advies voor rookies: 'Ga er honderd procent voor'

Ook zijn er drie nieuwe gezichten te vinden in de paddock dit jaar: McLarens Oscar Piastri, AlphaTauri's Nyck de Vries en Williams' Logan Sargeant. Als oud-eigenaar van een raceteam heeft Jordan één belangrijk stukje advies: 'Je moet er gewoon in geloven.' De Ier stelt dat het het belangrijkste is om doelen te stellen en daar voor te gaan. 'Je moet altijd honderd procent geven, dan haal je altijd het beste uit jezelf.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws