Norris zeer kritisch op McLaren: 'Hadden met zulke onderdelen het seizoen moeten beginnen' Formule 1
Formule 1

Norris zeer kritisch op McLaren: 'Hadden met zulke onderdelen het seizoen moeten beginnen'

Norris zeer kritisch op McLaren: 'Hadden met zulke onderdelen het seizoen moeten beginnen'

Lando Norris heeft zich kritisch uitgelaten over de huidige staat van de auto van McLaren. De Britse renstal heeft een grote upgrade gepland voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar de coureur is van mening dat die onderdelen voor de eerste race van het seizoen al op de auto hadden moeten zitten. Norris denkt dan ook dat McLaren drie moeilijke races zal kennen. Oscar Piastri denkt te gaan strijden met teams als AlphaTauri en Haas.

McLaren leek tijdens de testdagen het meest te worstelen met de nieuwe auto. Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan komt het team met een update, wat het team vooruit moet brengen. 'Ik hoop het', wordt Norris geciteerd door The Race. 'Ik wil nooit te veel dingen zeggen totdat die tijden zijn aangebroken, dat is iets wat ik weet over de Formule 1. Maar tegelijkertijd begint het seizoen nu, zo simpel is het. Hoe graag we ook willen geloven dat het misschien later begint, het begint nu en we staan niet waar we willen staan.'

'Wat we in Baku zullen hebben, hadden we al moeten hebben aan het begin van het seizoen', zegt Norris kritisch. 'Als je een topteam wilt zijn, hadden we het seizoen met zulke onderdelen moeten beginnen.' De Brit heeft een meerjarig contract bij McLaren en hoopt het team weer naar de top te helpen. Aan het begin van 2023 lijkt Norris nog een pas op de plaats te moeten maken. 'Ongeacht waar we zijn, of we nu tiende zijn of vijftiende, moeten we optimistisch blijven dat we later in het seizoen vooruitgang kunnen boeken.'

Piastri verwacht strijd aan te moeten gaan met AlphaTauri en Haas

Piastri zal aankomend zijn officiële debuut in de Formule 1 maken. De rookie verwacht te strijden met de teams die vorig jaar achter in het middenveld te vinden waren. 'Ik denk, zoals Nyck (de Vries, red.) en Nico (Hülkenberg, red.) al zeiden, dat we waarschijnlijk ergens tussen hen (AlphaTauri en Haas, red.) in zullen zitten', wordt de coureur geciteerd door Motorsport-Total. De test verliep natuurlijk niet vlekkeloos, maar ik denk dat we snel een beter begrip zullen krijgen van waar we staan', aldus Piastri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws