Horner over overwinning Verstappen en teamorders: 'Natuurlijk is Pérez niet blij' Formule 1
Formule 1

Horner over overwinning Verstappen en teamorders: 'Natuurlijk is Pérez niet blij'

Horner over overwinning Verstappen en teamorders: 'Natuurlijk is Pérez niet blij'

Christian Horner is in zijn nopjes met de dubbele overwinning van zijn team in de Grand Prix van Spanje. De Teambaas van Red Bull Racing zegt bij Sky Sports blij te zijn met het resultaat, maar begrijpt ook de woede van Sergio Pérez over de teamorder van het team.

Horner is blij met de overwinning van Max Verstappen ondanks de problemen die de Nederlander kende: 'Het was een race met vele uitdagingen, vooral aan Max' kant van de garage. Zijn DRS was een beetje onberekenbaar en toen was er de windvlaag die hem in het grind zette. Hij lag daarna op de vierde plek, maar we hadden geluk met Charles' probleem. We moesten om de problemen heen rijden en dat hebben we via de strategie met Verstappen gedaan.'

Horner begrijpt de boosheid bij Pérez

Horner werd gevraagd naar de boosheid van Pérez over het teamorder bij Red Bull en de emoties bij de Mexicaan begrijpt de teambaas maar al te goed. 'Het is normaal dat Checo niet gelukkig is. Hij was op een 2-stop maar Max was op een 3-stop. Dus het was geen vergelijkbaar gevecht doordat Verstappen veel versere banden had. Dus vanuit een team oogpunt, had het geen zin om risico's te nemen. Hij speelde het teamspel.'

Horner is verder blij dat Pérez nog de snelste ronde kon pakken: Het was geweldig om ook de snelste ronde te rijden. Het toont aan hoe snel dingen kunnen veranderen. Ferrari was echt snel hier, maar ze hebben niet veel gescoord. Ik ben er zeker van dat ze volgende week terug zullen zijn in Monaco' aldus Horner die met een voorzichtige noot afsluit, uitkijkend naar de volgende race.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws