Pérez wil gesprek met Red Bull aangaan over teamorder Verstappen Formule 1
Formule 1

Pérez wil gesprek met Red Bull aangaan over teamorder Verstappen

Pérez wil gesprek met Red Bull aangaan over teamorder Verstappen

Sergio Pérez wil het gesprek aangaan met zijn team over de teamorder die hij kreeg, zo laat hij weten in gesprek met Viaplay. De Mexicaan lag lang aan kop tijdens de Grand Prix van Spanje, maar moest de eerste positie in de 49e ronde uit handen geven aan Max Verstappen.

Pérez is bovenal blij met het resultaat voor Red Bull Racing, dat voor de tweede keer in drie races een 1-2 weet te pakken: 'Het is een fantastisch resultaat voor het team. Om met een 1-2 te eindigen, is het beste waarop we konden hopen. Daar ben ik dus erg blij mee. We leiden nu het constructeurskampioenschap en dat vind ik alleen maar fijn.'

Pérez wil teamorder met Red Bull bespreken

Wat de Mexicaan minder vindt, is de teamorder toen hij aan kop lag. De 32-jarige nuanceert zijn uitspraken over de boordradio tijdens de race wel: 'Ik denk dat het een beetje zo'n in het heetst van de strijd-moment is. Maar ik moet wel het gesprek aangaan met het team om enkele dingen te begrijpen die tijdens de race gebeurden. Dat is iets wat we intern zullen bespreken.'

Pérez is wel dankbaar voor de steun van de Spaanse fans: 'Het is geweldig om mijn eerste podium in Spanje te behalen. Zij (de fans, red.) hebben Spaanse coureurs, maar ik krijg jaarlijks ook veel steun', vertelt hij tegenover onder meer F1Maximaal. Hij voegt nog toe dat hij het tijdens de race qua bandenslijtage helemaal niet zo onvoorspelbaar vond als eerder werd gedacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws