Horner overwoog niet alleen Pérez: 'Daar hebben we ook lang over nagedacht' Formule 1
Formule 1

Horner overwoog niet alleen Pérez: 'Daar hebben we ook lang over nagedacht'

Horner overwoog niet alleen Pérez: 'Daar hebben we ook lang over nagedacht'

In de eerste week van juni kwam het nieuws naar buiten dat het team van Red Bull Racing de aankomende twee seizoenen haar driver line-up niet verandert. Sergio 'Checo' Pérez zal ook de aankomende twee seizoenen naast regerend wereldkampioen Max Verstappen blijven rijden. De aankondiging kwam voor velen als een verrassing aangezien het gat tussen Verstappen en Pérez lijkt te groeien. Ook teambaas Christian Horner geeft aan dat de keuze voor Pérez langere tijd geen uitgemaakte zaak was.

Voorafgaand aan de eerste vrije training in Montreal verscheen Horner voor de camera van Viaplay en werd hij gevraagd naar zijn motivatie om Pérez bij het team te houden. Aan het begin van het 2024-seizoen wist de Mexicaan een aantal goede resultaten te behalen voor het Oostenrijkse team, maar daarvan is de afgelopen paar races geen sprake meer. In Monaco crashte Pérez en in Emilia-Romagna kwam hij niet verder dan een achtste plaats. Pérez staat momenteel vijfde in het wereldkampioenschap en is 62 punten verwijderd van Verstappen.

Ook andere rijder overwogen

Horner lijkt zich bij het nemen van zijn besluit niet heel veel te hebben aangetrokken van de tegenvallende resultaten van Pérez. 'Hij is een echte teamspeler en presteert nog steeds op een erg hoog niveau', zegt de teambaas. Desalniettemin geeft Horner wel toe dat hij langere tijd heeft overwogen om een andere coureur een contract aan te bieden bij de Oostenrijkse renstal. 'Carlos Sainz is een goede coureur en beschikbaar voor volgend seizoen dus daar hebben we ook lang over nagedacht', laat hij weten.

Sainz zit nog altijd zonder stoeltje voor volgend seizoen. Naar eigen zeggen gaf Horner de voorkeur liever aan stabiliteit binnen het team van Red Bull. 'Als duo zijn Verstappen en Checo het meest succesvolle duo dat wij ooit hebben gehad bij Red Bull. Dus vonden we deze stabiliteit en continuïteit nu de juiste keuze.' Ondertussen blijft het ook onbekend wie er volgend jaar voor dochterteam VCARB gaat rijden, maar daarover wil Horner momenteel nog geen grote uitspraken doen. 'Yuki heeft een langetermijncontract dus ik weet zeker dat er in de komende dagen en maanden beslissingen zullen worden genomen over die twee zitjes.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws