F1 Live 23:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 23:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2024

F1 Live 23:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2024

De Formule 1 maakt dit weekend een klein uitstapje van het Europese continent naar het Canadese Montréal. Dit weekend vindt de Grand Prix van Canada plaats, en de spannende strijd tussen Red Bull Racing, McLaren en Ferrari zal naar verwachting ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan gewoon doorgaan. Met regenbuien voorspeld voor het hele weekend, moeten de coureurs alles op alles zetten om de overwinning van de race op hun naam te schrijven. Eerst is het nog tijd voor de vrije trainingen. Na een natte eerste sessie, hopen de coureurs op betere omstandigheden in de tweede vrije training, die om 23:00 uur van start gaat.

Geen goed nieuws voor de fans van Max Verstappen en Red Bull: de Nederlandse coureur heeft voorafgaand aan het raceweekend op Circuit Gilles Villeneuve al voorspeld dat het een zwaar weekend voor de Oostenrijkse renstal gaat worden. Net als het stratencircuit van Monaco heeft ook het circuit in Canada een hobbelig wegdek en veel kerbstones. Verstappen gaf zelf aan dat de RB20 de kerbs en hobbels minder goed opvangt dan de bolides van de concurrentie, en dat dat een probleem is dat niet zomaar is opgelost. Vooral Ferrari hoopt daarom in Montréal hun slag te kunnen slaan, voordat het Formule 1-circus weer naar Europa vertrekt. De Grand Prix van Canada wordt namelijk opgevolgd door een Grand Prix waar de Red Bull naar verwachting wel heel competitief zal zijn: de Grand Prix van Spanje.

Naast dat het Circuit Gilles Villeneuve veel karakteristieken heeft van een stratencircuit, en daardoor ook vaak als een semistratencircuit wordt beschouwd, helpt het voorspelde slechte weer het team van Verstappen ook niet mee. Zowel op de vrijdag, op de zaterdag als op de zondag worden buien voorspeld, waardoor de Canadese Grand Prix nog wel eens een regenrace kan worden. Het circuit is daarbij ook recentelijk geasfalteerd, waardoor de coureurs betreffende de grip voor een uitdaging komen te staan.

Ook in 2023 regende het

In 2023 werd de Canadese GP ook geplaagd door regenbuien, waardoor Nico Hülkenberg verrassend als tweede wist te kwalificeren op de zaterdag, hoewel hij met een gridstraf nog terugviel tot P5. Verstappen pakte de polepositie, en reed de volgende dag, tijdens een verder wel droge race, onbedreigd naar de overwinning. Het gat naar Ferrari en McLaren was toen echter groter dan dat het momenteel is, dus een kans op een herhaling van deze race is dit jaar minder waarschijnlijk. Fernando Alonso en Lewis Hamilton maakten toen het podium compleet, voor de Ferrari's op P4 en P5. Ferrari is dit jaar de favoriet voor de overwinning, waardoor er verwacht wordt dat er dit jaar er een ander podium zal zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

F1 Live 23:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2024
Hülkenberg wist in 2023 verrassend P2 te pakken tijdens de kwalificatie (Foto: Haas F1 Media)

Waterballet in eerste vrije training

Ook in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada was het weer nat. Voor de vrije training trok een flinke regenbui over het circuit, en daalden er zelfs nog flinke hagelstenen neer. In het eerste deel van de sessie werd dus niet gereden, maar vervolgens gingen de coureurs op full wets op pad. Ondanks nog wat regendruppels, droogde het circuit zo snel op dat de snelste tijden bij het vallen van de vlag op de C5-banden neergezet werden. Hierbij was Lando Norris de snelste coureur voor Carlos Sainz, Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Max Verstappen, en Oscar Piastri.

F1 Live 23:00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws