Horner spreekt irritatie bij Verstappen tegen: 'We hadden wat problemen' Formule 1
Formule 1

Horner spreekt irritatie bij Verstappen tegen: 'We hadden wat problemen'

Horner spreekt irritatie bij Verstappen tegen: 'We hadden wat problemen'

Christian Horner heeft duidelijk gemaakt dat Max Verstappen zich tijdens de Grand Prix van Spanje niet zat te ergeren aan Gianpiero Lambiase. De Nederlander moest meerdere keren aan zijn race engineer vragen om de instructies te herhalen, maar Horner benadrukt dat het euvel niet aan een van beide heren lag.

Vooral in de laatste stint werd de race van Verstappen spannend. De wereldkampioen had de leiding in handen, maar verdedigde een voorsprong op een duidelijk snellere Lando Norris. Dat leidde onder meer tot een gesprek waarbij Lambiase zijn coureur aangaf dat hij naar 'Strat 10' kon overgaan, toen Norris hard aan het pushen was op zijn zachte banden. Verstappen gaf aan dat hij niet gehoord had waar hij naartoe moest wisselen, waarop Lambiase nogmaals 'tien' zei. 'Tien of twee? Ik begrijp je niet', aldus de Nederlander. 'One zero. One zero', herhaalde Lambiase.

Hoewel Verstappen op dat moment enigszins geïrriteerd overkwam, maakte Horner achteraf in gesprek met de aanwezige media duidelijk dat er geen sprake was van irritatie, in ieder geval niet gericht aan Lambiase. 'De radio-verbinding werkte dit weekend niet zo geweldig, we hadden wat problemen', zo zegt Horner over Max FM, met vaste gasten Lambiase en Verstappen. 'Je kon aan zijn stem ook horen dat hij aan het pushen was, hij ging zo hard mogelijk', aldus de 50-jarige Brit over zijn coureur, die voor de 61e keer als winnaar over de streep kwam.

Bandenmanagement

'De jongens gingen voluit, en omdat we over de GPS-data beschikken, net als de andere teams, konden we zien dat Lando niks achter de hand hield in bochten 3 en 9, en de laatste twee bochten', aldus Horner, die daarmee de bochten aanwijst waarbij het bandenmanagement in Barcelona het belangrijkste is. 'Deze informatie werd dus ook doorgegeven aan Max, om aan te geven dat hij kon gaan pushen. Hij heeft zoveel overcapaciteit bij het rijden. Hij weet zijn stintlengte en hoeveel hij van de banden kan vragen, en daarin geeft hij echt een masterclass weg.'

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws