Britse journalist stipt onderschat element aan Verstappen aan: 'Heeft hij publiekelijk duidelijk gemaakt' Formule 1
Formule 1

Britse journalist stipt onderschat element aan Verstappen aan: 'Heeft hij publiekelijk duidelijk gemaakt'

Britse journalist stipt onderschat element aan Verstappen aan: 'Heeft hij publiekelijk duidelijk gemaakt'

Andrew Benson, journalist van de BBC, is van mening dat de intelligentie van Max Verstappen onderschat wordt. De 26-jarige Nederlander kan soms behoorlijk direct zijn, en maakt van zijn hart geen moordkuil, maar Benson legt uit dat er achter die directe instelling veel intelligentie te bespeuren is bij de wereldkampioen, zowel op als naast het circuit.

Benson ging eerst even kort op de race zelf in. 'Die actie op George Russell was simpelweg subliem', oordeelt Benson in de Chequered Flag-podcast van de BBC. 'Het was elegant en verfijnd, en op elke manier perfect ingeschat. Ik weet nog dat we onszelf een aantal races geleden afvroegen wat er zou gebeuren als Verstappen weer uitgedaagd zou worden, en of we deze volwassen Verstappen zouden blijven zien, of dat we de Verstappen van 2021 weer zouden zien, die zijn auto gewoon aan de binnenkant gooide bij Lewis Hamilton, en hem van de baan drukte. Hij deed toen acties, die andere coureurs oneerlijk vonden en over het randje', luidt de kritiek van de Brit.

Inmiddels is Benson echter om, en kan hij geen verkeerd woord meer zeggen over de coureur van Red Bull Racing. 'Tot nu toe hebben we de volwassen Verstappen gezien, die alles onder controle heeft. Hij weet zijn volwassenheid en de controle samen te laten gaan met agressie en snelheid op een briljante wijze. Hij zal ook in de toekomst zeer lastig te verslaan zijn, zelfs nu hij niet meer de snelste wagen heeft', vermoedt de Brit.

Slimme Verstappen

'Hij is sowieso heel slim, punt', vervolgt de journalist. 'Het is heel makkelijk om dit aan Max Verstappen te onderschatten, want hij is erg direct in de manier waarop hij spreekt', zo lijkt Benson dit typisch Nederlandse trekje met een gebrek aan intelligentie te associëren. 'Hij is niet alleen slim op het circuit zelf. Als hij publiekelijk spreekt, geldt dat ook. Laten we niet vergeten dat dit een ongelofelijk controversieel jaar geweest is voor Red Bull. De teambaas werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag door een vrouwelijke werknemer, wat hij heeft ontkend. Daarnaast verloren ze hun Chief Technical Officer, Adrian Newey, als gevolg daarvan.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Britse journalist stipt onderschat element aan Verstappen aan: 'Heeft hij publiekelijk duidelijk gemaakt'
Adrian Newey en Christian Horner zijn allebei veel in het nieuws geweest.

'Verstappen is daar niet blij mee', aldus Benson. 'Hij heeft dat ook publiekelijk duidelijk gemaakt, op een ongelofelijk strategische en subtiele wijze, waarbij hij de boodschap overbracht zonder iets te zeggen dat het team boos zal maken. Tussen de regels lees je het wel, maar dan moet je wel echt tussen de regels lezen. Het is hetzelfde verhaal op het circuit. Hij is slim geweest op het circuit. Agressief, klinisch, ongelofelijk snel, en slim. Die kant van Verstappen moeten we niet onderschatten.'

Beste coureur ooit?

Mocht Verstappen verrassen en zijn helm al na 2024 aan de wilgen hangen, vindt Benson alsnog dat de pas 26-jarige coureur genoeg heeft laten zien om tot de beste coureurs ooit gerekend te mogen worden. 'Er zijn meerdere coureurs, waar je niet echt tussen kan kiezen. Dan heb ik het over coureurs als Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Stirling Moss, Jackie Stewart, Ayrton Senna, Lewis Hamilton, en Michael Schumacher. In dat lijstje hoort hij thuis. Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar je kan niet stellen dat hij niet in dat lijstje thuishoort', sluit de Brit af.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws