Horner spreekt Marko tegen: 'Red Bull was niet op de hoogte van Audi's aanbod aan Sainz' Formule 1
Formule 1

Horner spreekt Marko tegen: 'Red Bull was niet op de hoogte van Audi's aanbod aan Sainz'

Horner spreekt Marko tegen: 'Red Bull was niet op de hoogte van Audi's aanbod aan Sainz'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner spreekt Helmut Marko tegen betreffende de gesprekken met Carlos Sainz en het aanbod van Audi. Horner geeft namelijk aan dat Red Bull helemaal niet op de hoogte is van enig voorstel van Audi aan de Spanjaard. Dat bevestigt naar het idee van de Britse teambaas dat Sainz nog altijd beschikbaar is.

Tijdens het Grand Prix-weekend van China legde Marko uit dat Sainz op de koffie is geweest in Milton Keynes en bevestigde daarna de gesprekken die de Ferrari-coureur had gevoerd met Audi. Volgens de Oostenrijker had Audi hem een lucratief aanbod gedaan, bestaande uit zeker drie jaar bij het team, waarvan dus één bij Sauber volgend jaar. Audi zal vanaf 2026 toetreden. Horner heeft al vaker aangegeven dat Sainz een aantrekkelijke optie is voor de Oostenrijkse renstal. Op dit moment is het onduidelijk in welk zitje Sainz dan geplaatst kan worden. Max Verstappen blijft herhalen dat hij blijft, maar daar lijkt niemand honderd procent zeker van te zijn. Teamgenoot Sergio Pérez is ook nog niet bevestigd voor aankomend seizoen.

Horner laat in ieder geval wel weten dat Sainz niets heeft gezegd over het aanbod van Audi. 'Ten eerste zijn we niet op de hoogte van enig aanbod', zei Horner tegenover de internationale media in Miami. 'Het is niet aan ons bekendgemaakt wat Audi wel of niet aan Carlos heeft aangeboden, en het zou ongepast zijn om daar commentaar op te geven. Ik weet zeker dat als we een bod zouden doen, dit niet aan een ander team bekend zou worden gemaakt. Carlos is dus volgend jaar beschikbaar betreffende de rijdersmarkt', zegt Horner, die dus ontkent wat Marko tegenover de Oostenrijkse media zei. Pérez liet op de mediadag in Miami weten ook nog geen nieuws te hebben over zijn contract.

Audi wil geen indruk maken met hoge bedragen

Het is duidelijk dat Sainz een zeer gewilde coureur is momenteel. De Spanjaard doet het goed en is een ervaren rijder. Het is daarom niet gek dat Audi ook veel belang bij hem zou hebben. 'Hij is een aantrekkelijke kandidaat, waar ongetwijfeld veel teams grote interesse in zullen hebben. Ik denk dat er een aantal zijn die interesse hebben', zegt Horner. CEO Andreas Seidl, die al met Sainz had gewerkt in zijn jaren bij McLaren, zei ook dat de Spanjaard een goede optie is, maar Audi wil geen indruk maken door hoge bedragen neer te tellen voor de rijders. 'Het is duidelijk niet onze aanpak om de coureurs of andere medewerkers te motiveren met enorme bedragen', aldus Seidl. 'We willen mensen aantrekken die deel willen uitmaken van deze reis en de intrede van Audi in de F1 willen begeleiden.'

Sluit nu een abonnement af bij Viaplay met hoge korting!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws