Geen enkel bedrag kan Verstappen naar Mercedes krijgen: 'Al is het 250 miljoen' Formule 1
Formule 1

Geen enkel bedrag kan Verstappen naar Mercedes krijgen: 'Al is het 250 miljoen'

Geen enkel bedrag kan Verstappen naar Mercedes krijgen: 'Al is het 250 miljoen'

Max Verstappen laat nogmaals weten dat zijn toekomst bij Red Bull Racing ligt en dat geen enkel geldbedrag hem over zou kunnen halen om bij Mercedes te komen rijden. De Nederlander zou een aanbod hebben gekregen van 150 miljoen, maar het kan hem niets schelen hoeveel geld Mercedes hem wil bieden. Hij gelooft in het project van Red Bull en wil blijven.

Verstappen had op donderdag in Miami aardig wat bij de media uit te leggen, althans, dat vonden de journalisten die hun vragen afvuurden over het vertrek van Adrian Newey en Verstappens toekomst bij Red Bull. Er werd druk gespeculeerd dat het vertrek van de topontwerper ook een vertrek van de Nederlander kon betekenen, maar daar reageerde Verstappen nuchter op. Hij liet weten dat Newey's vertrek niet per se iets negatiefs hoefde te zijn en hij verwachtte niet dat Red Bull van de ene dag op de andere in elkaar zou storten. Dat zou wellicht wel kunnen gebeuren als de drievoudig wereldkampioen ook nog besluit om te vertrekken.

De geluiden in de geruchtenmolen zeggen dat Verstappen een aanbod heeft gekregen van Mercedes waarbij hij 150 miljoen per jaar kan gaan verdienen. Al zou het nog honderd miljoen meer zijn, Verstappen wordt er niet heet of koud van. 'Mijn toekomst ligt bij Red Bull op dit moment', zegt de Nederlander tegenover De Telegraaf. 'Ik heb geleerd dat ik niet alles moet zeggen in de media, want daar heeft niemand wat aan. Ik begrijp dat Toto interesse heeft en optimistisch is, maar nogmaals: op dit moment kan ik alleen maar zeggen dat ik bij het team wil blijven, omdat ik geloof in dit project. Maar onderaan de streep weet je nooit wat er in de toekomst kan gebeuren', reageert Verstappen realistisch.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Geen enkel bedrag kan Verstappen naar Mercedes krijgen: 'Al is het 250 miljoen'
Verstappen tijdens de persdag in Miami. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

Verstappen denkt nog lang niet aan 2026

Naast de chaos achter de schermen bij Red Bull zouden ook de reglementen van 2026 een rol spelen bij de mogelijke overstap naar Mercedes. Dat ontkent Verstappen. Voor hem is 2026 nog ver weg en wil hij daar nog niet aan denken. 'Wie weet nu al welk team het meest competitief is in 2026? Ik heb geen idee, ik denk daar ook niet aan', zegt de drievoudig wereldkampioen.

'Uiteindelijk zal het geld (dat ze me bieden, red.) niet het verschil maken voor me, ook niet als het om 150 miljoen gaat, en ook niet 250 miljoen. Het gaat me om de performance, want ik weet ook dat ik chagrijnig word als ik voor een vijfde of zesde plek moet strijden. Iedereen weet dat, Toto ook. Er is qua performance nog zoveel gaande dit jaar en ik wil nu en in 2025 goed presteren. 2026 is dan nog heel ver weg.'

Sluit nu een abonnement af bij Viaplay met hoge korting!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws