Horner tevreden over nieuw sprintformat: 'Maar er zijn ook nog wel een paar verbeterpunten' Formule 1
Formule 1

Horner tevreden over nieuw sprintformat: 'Maar er zijn ook nog wel een paar verbeterpunten'

Horner tevreden over nieuw sprintformat: 'Maar er zijn ook nog wel een paar verbeterpunten'

Christian Horner kijkt met een positief gevoel terug op het verloop van het eerste sprintweekend met het nieuwe format. Desondanks heeft de teambaas van Red Bull Racing nog wel een paar ideeën om het format nog beter te maken. Horner laat verder weten dat hij erop aangedrongen heeft om de nieuwe opzet al zijn debuut te laten maken in Bakoe.

In Azerbeidzjan werd het nieuwe sprintraceformat geïntroduceerd. De Sprint en de hoofdrace hebben in de nieuwe opzet een aparte kwalificatie en daar is de teambaas van Max Verstappen en Sergio Pérez wel over te spreken. 'Het feit dat de sprintrace van de Grand Prix is losgekoppeld, bevalt me wel', laat Horner weten aan Motorsport.com.

Horner ziet ruimte voor verbetering

De Brit is echter ook kritisch en ziet nog wel een aantal verbeterpunten. 'Misschien dat het moment waarop parc fermé in werking treedt, verschoven moet worden. Nu moest er na één uur over een ‘groene’ baan te hebben gereden al een klap op de afstelling worden gegeven. Volgens mij zou het beter zijn als je op vrijdagavond nog dingen kunt aanpassen voor zaterdag', zegt Horner.

De Red Bull-teambaas geeft verder aan geen voorstander van de bandenregel voor de Sprint Shootout te zijn. De coureurs zijn tijdens SQ1 en SQ2 namelijk verplicht om een nieuwe set van de mediumband te gebruiken en tijdens SQ3 een nieuwe set softs. 'Wij zeiden: laat iedereen zelf beslissen welke banden ze gebruiken uit de setjes die ze tot hun beschikking hebben. Mogelijk krijg je dan dat sommige teams het accent op de sprintrace leggen en anderen op de Grand Prix. Of geef de teams een vrije keuze voor Q3 van de Sprint Shootout, om te voorkomen dat je een situatie krijgt waarin teams hun rijders op inters naar buiten sturen.'

'Als het moet, dan maar gelijk'

Horner was niet er niet blij mee dat het nieuwe format juist in Bakoe werd geïntroduceerd, maar hij onthult nu dat hij zich er sterk voor heeft gemaakt om de wijzigingen zo snel mogelijk door te voeren. 'Ik heb er hard voor gepusht om het voor deze race in te voeren. Als we het toch gaan doen, laten we er dan ook gelijk werk van maken, zo was mijn idee. Ik denk dat het goed is dat we het eerste weekend nu achter de rug hebben, want hierdoor weten we welke zaken nog verbeterd kunnen worden. En ik denk dat het een stuk beter is dan hoe het eerder was, waarbij we op zaterdagochtend alleen maar brandstof en banden aan het verspillen waren. Nu hadden we van vrijdagochtend tot zondagavond volop actie', aldus de Brit.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws