Vasseur hoopt in Miami opnieuw een stap voorwaarts te zetten Formule 1
Formule 1

Vasseur hoopt in Miami opnieuw een stap voorwaarts te zetten

Vasseur hoopt in Miami opnieuw een stap voorwaarts te zetten

Ferrari beleefde in Bakoe haar beste weekend van 2023 en de weg omhoog lijkt te zijn ingeslagen. Frédéric Vasseur weet dat er nog veel moet gebeuren om het Red Bull Racing ook in de wedstrijden lastig te kunnen maken, maar de Fransman hoopt in Miami opnieuw een stap voorwaarts te kunnen zetten. Volgens de teambaas van Ferrari past het circuit in Miami in ieder geval prima bij Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Vorig weekend greep Leclerc tijdens het gewijzigde sprintweekend in Azerbeidzjan beide polepositions. Ook in de wedstrijden zat de Monegask er prima bij. In de Sprint eindigde hij als tweede en een dag later bezorgde hij Ferrari de eerste podiumplaats van 2023 in een hoofdrace. Na een moeilijk begin van het seizoen, was het resultaat in Bakoe een mooie opsteker. Dit weekend staat de Grand Prix van Miami op het programma en Vasseur hoopt opnieuw een stap in de goede richting te kunnen zetten.

'Miami is alweer een ongebruikelijk circuit met alle eigenaardigheden van een stratencircuit', begint Vasseur in een persbericht van Ferrari. 'Onze beide coureurs genieten daarvan, dus ik ben ervan overtuigd dat we met de SF-23 weer een stap voorwaarts kunnen zetten. Ferrari heeft ook veel fans in de Verenigde Staten en dat is voor ons nog een extra reden om het gat naar de leiders in het kampioenschap te dichten', zegt de Fransman.

Zware fase van het seizoen

Na een lentestop van vier weken, werd er vorig weekend eindelijk weer geracet. Maar na een periode van rust, brak er in Bakoe juist een drukke periode aan en Vasseur realiseert zich dat er veel van zijn medewerkers wordt gevraagd. 'We bevinden ons nu in een behoorlijk drukke fase van het seizoen met vijf races in zes weken. Het werk gaat door en we blijven ons pakket zowel op het circuit als in Maranello verbeteren', sluit de teambaas van Ferrari af.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws