'Red Bull kon updatepotentieel RB19 nog niet volledig benutten, Miami geeft beter beeld' Formule 1
Formule 1

'Red Bull kon updatepotentieel RB19 nog niet volledig benutten, Miami geeft beter beeld'

'Red Bull kon updatepotentieel RB19 nog niet volledig benutten, Miami geeft beter beeld'

Red Bull Racing zou in Miami meer moeten profiteren van het updatepakket dat werd meegebracht naar Azerbeidzjan. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Formu1a.uno woensdagmiddag. In Bakoe wist Red Bull nog niet optimaal gebruik te maken van enkele nieuwe onderdelen, maar dat zou vooral te danken zijn aan de aard van het stratencircuit.

In Bakoe kwam Red Bull met een ietwat aangepaste sidepod, waarbij de koelingsinlaten kleiner, maar ook langer waren. Adrian Newey wilde hiermee meer luchtstroming onder de sidepod creëren en tegelijkertijd de koeling van de auto verbeteren. Een update met zowel aerodynamische als koelingsverbeteringen dus. Toch kon Red Bull in Azerbeidzjan nog niet optimaal beoordelen hoe goed de update was.

Er was immers maar één vrije training door het Sprintformat en Max Verstappen was daardoor niet comfortabel met de balans van zijn RB19. De update had drie tienden aan tijdswinst moeten opleveren, maar in Bakoe bleek slechts de helft aan tijdswinst geboekt te zijn. Dat Charles Leclerc met zijn Ferrari dichterbij zat, met name in de kwalificatie, droeg bij aan een iets vertekend beeld.

Red Bull wilde updates niet uitstellen, ontwikkelingscurve slankt op termijn af

Red Bull wilde toch het updatepakket meenemen naar Azerbeidzjan en niet uitstellen tot Miami, omdat het gegarandeerd tijdswinst zou opleveren. Nu moet het Miami International Autodrome wel gunstiger liggen voor de RB19 wegens de verschillende aard van het circuit vergeleken met het Baku City Circuit. Daarbij moet ook gezegd worden dat updates die Red Bull nu doorvoert, vooral gericht zijn op deze fase van het seizoen.

Het zit namelijk zo: Red Bull hoopt op termijn al te kunnen focussen op 2024. Updates voor deze fase van het seizoen moeten tot en met Silverstone worden doorgevoerd, waarna de ontwikkelingscurve van het team uit Milton Keynes afslankt. Dat heeft twee redenen. Eén, zoals gezegd, de focus op 2024 en twee, de beperkte windtunneltijd door de straf voor het overschrijven van het budgetplafond. Taak voor Red Bull dus om die tijd goed te gebruiken.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws