Horner verdedigt Perez: 'Iedereen had deze fout kunnen maken' Formule 1
Formule 1

Horner verdedigt Perez: 'Iedereen had deze fout kunnen maken'

Horner verdedigt Perez: 'Iedereen had deze fout kunnen maken'

Waar Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Rusland precies op het juiste moment een pitstop maakte, deed teamgenoot Sergio Perez dit niet. Christian Horner geeft aan dat dit de fout van Perez zelf was, maar dat hij begrijpt dat hij deze maakte. In de lastige omstandigheden was hij immers niet de enige rijder die het bij het verkeerde eind had.

'Op dit soort momenten ga je makkelijk van hero naar zero. Het was een lastige beslissing', stelt de Red Bull Racing-teambaas tegenover het Mexicaanse ESPN. 'Verstappen maakte wel de juiste keuze, Perez besloot buiten te blijven in de veronderstelling dat het hem wel zou lukken.' Uiteindelijk bleek dit niet het geval, waarna hij van P3 naar P9 zakte.

'Het was een verkeerde beslissing, maar iedereen had deze fout kunnen maken', geeft de Brit aan ter verdediging van de strategische misser van Perez. Doorgaans overleggen de teams en coureurs wat de beste gang van zaken is, maar de teams rekenen hierin veelal op het perspectief van de rijder. Geeft die aan dat het droog genoeg is dan moet het team er vanuit gaan dat die inschatting accuraat is.

Wel heeft het team natuurlijk de weersverwachting voor zich dus een succesvolle strategische keuze in dat soort lastige momenten is veelal een succesvolle samenwerking van rijder en team. 'Verstappen maakte er het beste van, Perez verloor er veel door', kan Horner enkel concluderen na een teleurstellend slot voor Red Bulls tweede coureur.

Red Bull-weekend met twee gezichten

Al met al dus een dag met twee gezichten voor Red Bull. Enerzijds hebben ze Verstappen op het podium weten te krijgen, maar Mercedes is momenteel wel het team dat de boventoon voert in het klassement. 'De manier waarop we de schade beperkt hebben voor Verstappen is mooi, maar in het constructeurskampioenschap hebben we duidelijk punten verloren', benadrukt Horner.

De schuld legt hij uiteindelijk echter niet bij zijn coureur, ook gezien hij twee heren voor zich had van wie hij maar al te graag punten en posities af wilde pakken. Had Perez wel de juiste keuze gemaakt en Lewis Hamilton punten gekost, dan was hij de held. 'Perez was ook niet de enige', weet Horner. 'De coureurs voor hem probeerden met nog maar een paar ronden op de teller de race ook uit te rijden. Dat kon uiteindelijk dus niet.'

Verstappen na comeback in Rusland op poleposition voor wereldtitel 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws