Horner voorspelt geen rechttoe rechtaan weekend in China: 'Dat gaat wel een uitdaging zijn' Formule 1
Formule 1

Horner voorspelt geen rechttoe rechtaan weekend in China: 'Dat gaat wel een uitdaging zijn'

Horner voorspelt geen rechttoe rechtaan weekend in China: 'Dat gaat wel een uitdaging zijn'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht dat Ferrari ook in China de dichtstbijzijnde concurrent zal zijn. Horner zag dat de Scuderia erg competitief was in Australië en ook Japan een goede racepace had, waardoor het wel eens voor een gevecht kan zorgen in China. De terugkeer naar de baan in Shanghai gaat sowieso een uitdaging vormen.

Red Bull drie van de vier races tot nu toe, maar Ferrari sloeg toe in Australië toen Max Verstappen uitviel vanwege een probleem met zijn remklauw. De Nederlander verliet Melbourne echter nog wel als leider in het kampioenschap, en wist zijn voorsprong in Suzuka weer uit te breiden. In alle races tot nu toe stond Ferrari ook op het podium. Het aankomende raceweekend wordt in China verreden. De Formule 1 keert na vijf jaar terug naar het Shanghai International Circuit, en dat ook nog eens met een sprintrace op het programma. 'We zagen dat Ferrari op Albert Park erg competitief was, en ook in Japan', zegt Horner bij de internationale media.

'We verwachten dat ze waarschijnlijk onze dichtstbijzijnde concurrent gaat zijn in China', vervolgt de Brit. 'Het is een goed circuit. De eerste bocht lijkt eeuwig te duren, en met de snelle bochtensectie die daarna volgt, is het altijd erg zwaar voor de linkervoorband', wijst Horner aan. Het is tevens de eerste keer dat de Formule 1 op het Chinese circuit rijdt met de auto's van het 2022-reglement. Daarnaast is Shanghai opnieuw geasfalteerd, en wordt er ook nog eens een sprintrace georganiseerd. 'De eerste sprintrace van het jaar daar, dat is wel een uitdaging. Er zijn veel punten te verdienen, dus het zal interessant zijn.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Horner wijst aan wie het Verstappen moeilijk kan maken in China: 'Waarschijnlijk Ferrari'
Verstappen moet zijn eerste zege op het Shanghai International Circuit nog behalen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Coureurs niet zo blij met sprintrace in China

De coureurs zijn echter wat minder enthousiast over de eerste sprintrace van het jaar. Zo gaven Verstappen, Carlos Sainz en Sergio Pérez na afloop van de Grand Prix van Japan aan dat ze het niet slim vonden dat de Formule 1 in China het eerste sprintweekend heeft gepland. Het gaat moeilijk zijn om de auto goed af te stellen, al gelden er vanaf dit jaar wel twee Parc Fermé-periodes, wat gevallen als vorig jaar tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten moet voorkomen.

Toen konden Mercedes en Ferrari niets meer aan de auto doen voorafgaand aan de sprintrace, waardoor de plank onder de auto dusdanig veel sleet dat twee coureurs werden gediskwalificeerd. Hoe het eerste sprintweekend van 2024 gaat verlopen, komen we dus in het weekend van 19-21 april achter. Wie alle sessies wil volgen moet net als tijdens Japan vroeg zijn of haar bed uit, de sprintrace begint namelijk al om 5:00u Nederlandse tijd.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws