Pérez gaf Verstappen een tow: 'Maar het was helaas niet genoeg' Formule 1
Formule 1

Pérez gaf Verstappen een tow: 'Maar het was helaas niet genoeg'

Pérez gaf Verstappen een tow: 'Maar het was helaas niet genoeg'

Sergio Pérez baalt van zijn startpositie voor de Grand Prix van Spanje, aangezien hij op de achtste plek kwalificeerde en ook nog drie plekken gridstraf heeft van de vorige race in Canada. Hij heeft een inhaalrace op de planning staan op zondag, maar hoopt dat hij alsnog wat punten kan scoren en het de concurrentie lastig kan maken.

Hoewel de kwalificatie van Pérez niet zo ging als gehoopt, is er op zijn minst een klein succesje te vieren, aangezien de Mexicaan wel door wist te gaan naar Q3. De 34-jarige heeft het de laatste paar weekenden lastig op zowel zaterdag als zondag, en hij haalde in Monaco en in Canada Q2 niet eens. Dat ging in Barcelona al beter, maar helemaal tevreden kan Pérez niet zijn. Teamgenoot Max Verstappen wist ondertussen bijna de poleposition te pakken in Spanje, maar werd verslagen door Lando Norris. Het gat vooraan was echter slechts twintig duizendsten.

'De progressie gedurende het weekend was heel anders, ik was niet echt in staat om een snelle ronde neer te zetten wanneer het erop aankwam', erkent Pérez voor de microfoon van Viaplay. 'Uiteindelijk kwamen we nog wel dichtbij, maar we hadden minstens twee à drie tienden nodig om echt een stap te zetten.' Pérez wist aan het begin van Q3 wel een goede ronde neer te zetten, maar kwam uiteindelijk nooit verder dan P6 of P7. Pierre Gasly was in zijn Alpine sneller dan de Mexicaan.

Pérez gooit de handdoek nog niet in de ring

Ondanks dat hij op zondag buiten de top tien zal moeten starten, is Pérez niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten. 'We werken hard om die progressie wel op zondag te boeken tijdens de race. Ik wil absoluut hoog in de punten eindigen. Ik hoop dat ik een goede positie veilig kan stellen en punten kan pakken van onze concurrenten', zegt de Mexicaan. 'Daarvoor moet ik wel de mensen voor me zien te verslaan', weet hij.

Richting de slotfase van Q3 kon Pérez Verstappen nog wel helpen. Hij reed voor de Nederlander en kon hem zo een tow geven. 'Het team plande het', legt Pérez uit. 'Ik bevond mezelf in die positie op dat moment, maar het was helaas niet genoeg (om Verstappen de pole te geven, red.). Ik hoop dat we morgen een sterke race kunnen hebben', aldus de 34-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws