Hülkenberg ondanks botsing toch tevreden over GP Bahrein: 'Zoiets lukte ons in 2023 nog niet’ Formule 1
Formule 1

Hülkenberg ondanks botsing toch tevreden over GP Bahrein: 'Zoiets lukte ons in 2023 nog niet’

Hülkenberg ondanks botsing toch tevreden over GP Bahrein: 'Zoiets lukte ons in 2023 nog niet’

Haas-coureur Nico Hülkenberg baalde logischerwijs flink na de Grand Prix van Bahrein, want na een knappe kwalificatieronde zag hij zijn kans op punten al binnen enkele seconden als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dankzij een touché met Lance Stroll kon hij een goed resultaat al snel op zijn buik schrijven, maar de Duitse coureur was niet geheel ontevreden over de race.

Haas heeft een aanzienlijk lastig weekend achter de rug op het Bahrain International Circuit. Tijdens de kwalificatie zag het er nog goed uit toen Hülkenberg knap Q3 haalde en daardoor dus vanaf de tiende startpositie mocht beginnen aan de race, maar de realiteit bracht die droom al snel tot een halt. Bij het uitkomen van bocht één zat hij met zijn voorvleugel aan de staart van Stroll, en de schade aan zijn auto was te groot om de race zonder pitstop voort te zetten. Hij zakte ver terug en moest daardoor genoegen nemen met de zestiende plaats.

Hülkenberg ondanks botsing toch positief na GP Bahrein

Na afloop van de race in Bahrein legde Hülkenberg het incident met zijn Canadese concullega in detail uit, en tegenover Speedweek gaf hij vooral aan dat geen van beide partijen de schuld op zich hoeft te nemen. ‘Mijn start was gewoon echt slecht, en dus werd het daardoor al snel krap in de eerste bocht. Ik dacht eigenlijk dat ik Lance (Stroll, red.) genoeg ruimte had gegeven in die bocht, maar ineens raakte ik hem toch.’

Volgens de Duitse coureur was het best wel eens mogelijk dat er van andere kanten nog sprake was van contact, al nam dat de teleurstelling niet weg. ‘Het kan best zo zijn dat ik in alle drukte een duw kreeg van Valtteri Bottas die achter me reed, maar het blijft toch heel frustrerend.’ Toch overheerste vooral de tevredenheid na afloop van de race, ongeacht de tegenvallende resultaten. ‘Onze race pace was goed, we konden het gevecht aangaan met concurrenten in het middenveld in we waren heel competitief nu. In 2023 waren we nog ver verwijderd van dat soort prestaties.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws